logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

La propera setmana, la flota del servei de transport urbà de la ciutat de Rubí comptarà amb dos nous autobusos. Substituiran a dos vehicles que ja tenen més de 10 anys. Les dues noves unitats, que se sumen a les altres 14 que operen a la ciutat, són més eficients i respectuoses amb el medi ambient. Els nous autobusos, model New City de 10,5 metres de longitud, compten amb un bastidor SCANIA amb motorització Euro VI de baix consum.

201512 rubíbusv2Són vehicles més eficients, ja que produeixen una emissió mínima, el que fa que siguin més respectuosos amb el medi ambient i que compleixin l’estricta normativa legal europea en matèria d’emissions Euro VI. Com la resta d’autobusos de la ciutat, estan equipats amb localització via satèl·lit en temps real, fet que permet la gestió de tota la flota des del centre SAE (Sistema d’Ajuda a l’Explotació).

El model New City, que enguany ha estat guardonat amb el prestigiós premi de disseny internacional Red Dot en l’apartat de vehicles de segment urbà, disposa d’una nova carrosseria en la qual impera la seguretat, la funcionalitat i el confort pels usuaris. Així, incorpora una càmera a la part posterior del vehicle per millorar la visibilitat del conductor, un sistema lluminós i acústic per avisar els usuaris de l’obertura i el tancament de les portes de l’autobús, polsadors retroil·luminats i connectors USB per poder carregar els telèfons mòbils, entre d’altres.Paral·lelament, també compta amb un sistema d’informació pensat per a les persones invidents, que els indica la línia i la direcció del vehicle.

Com la resta d’unitats de la flota, aquests dos nous autobusos també disposen de rampes per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda, així com seients de diferent color reservats per a gent gran, embarassades i usuaris amb mobilitat reduïda.