logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El Consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha nomenat aquest dimecres 24 de febrer Pere Torres nou director general de l’entitat, en substitució de Josep Anton Grau. El consell d’administració també ha nomenat Ignasi Armengol comissionat de la T-Mobilitat, una figura creada arran de l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per garantir la governança 100% pública del projecte.

Pere Torres és Llicenciat en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona i ambientòleg. La seva trajectòria professional ha estat vinculada a l’administració pública catalana. Del 1991 al 1993, va ser secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya; del 1995 al 2000, va ocupar el càrrec de director general de Planificació Ambiental; del 2000 al 2003 va ser secretari de Planificació Territorial, i fins ara ha estat secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Ocupació.

El consell d’administració ha agraït la tasca realitzada per Josep Anton Grau i li ha encarregat continuar donant suport al procés d’integració tarifària de tot Catalunya en el marc de Sermetra, empresa constituïda per l’ATM i els operadors de transport per a la gestió del manteniment dels sistemes de la integració tarifària.

Governança 100% pública

El consell d’administració també ha nomenat Ignasi Armengol comissionat de la T-Mobilitat. Armengol ha estat fins ara director general de B:SM, l’empresa de l’Ajuntament de Barcelona encarregada de la gestió dels serveis municipals. Aquesta figura és fruit de l’acord entre les administracions consorciades en el si de l’ATM (Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona). Els objectius del comissionat són implementar el projecte de la T-Mobilitat, garantir la participació dels operadors i de l'ATM, així com assegurar la governança 100% pública del projecte. Aquest comissionat depèn directament de la Comissió Executiva de l'ATM i del seu Consell d'Administració.