logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Aquest divendres entra en funcionament el nou tram de la Línia 9 (L9) del Metro de Barcelona. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, serà l’encarregat d’inaugurar aquesta nova línia. A l’acte també hi assistirà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i els alcaldes dels tres municipis que connecta aquest nou tram: l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Tejedor.

L’acte s’iniciarà a les 10 hores a la nova estació Zona Universitària, on començarà el recorregut inaugural. Després de fer una breu aturada a la T1 de l’aeroport, el president i la resta d’autoritats agafaran el metro de tornada fins a l’estació Fira (a la confluència del carrer Botànica amb l’avinguda Joan Carles I), de l’Hospitalet de Llobregat, on tindran lloc els parlaments inaugurals.

La línia L9 sud té 20 quilòmetres, 15 estacions i connecta els municipis de Barcelona, l’Hospitalet i el Prat de Llobregat. El nou ramal facilitarà l’accés en transport públic a centres educatius, zones comercials i àrees logístiques i de promoció econòmica, com ara la Ciutat de la Justícia, Mercabarna, Fira i les dues terminals de l’aeroport del Prat. Unirà les estacions de Zona Universitària i Aeroport T1 en un temps de 32 minuts. Aquest tram suposa posar en servei una inversió de 2.899 milions.

Les estacions que s’obriran són: Zona Universitària (correspondència L3), Collblanc (correspondència L5), Torrassa (correspondència L1), Can Tries-Gornal, Europa-Fira (correspondència L8-FGC), Fira, Parc Logístic, Mercabarna, Les Moreres, El Prat Estació (correspondència Rodalies), Cèntric, Parc Nou, Mas Blau, Aeroport T2 (correspondència Rodalies) i Aeroport T1.

El nou ramal oferirà una freqüència de trens cada 7 minuts per sentit, que es reduirà a menys de 4 entre algunes estacions quan es produeixin esdeveniments que generin un gran impacte en la mobilitat.  En longitud, és equiparable a l’L1 de Metro, la més llarga de la xarxa, i té una previsió de demanda de 23 milions de viatgers anuals.

 

Nou bitllet aeroport per arribar a les terminals 1 i 2 amb l'L9

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat avui al Consell Català de la Mobilitat la política tarifària del metro a l’aeroport. Rull ha dit que el bitllet aeroport tindrà un cost de 4,5 euros: 2,15 euros corresponen al preu d’un bitllet senzill i 2,35, al recàrrec per arribar a l’aeroport, habitual als serveis de transport públic als aeroports.

Els ciutadans que vulguin desplaçar-se amb l’L9 del metro a qualsevol de les dues terminals d’El Prat, la T1 o la T2, podran adquirir a partir de demà aquest nou bitllet aeroport a les màquines de venda automàtica de tota la xarxa de metro de Barcelona. És a dir, el títol es pot comprar en qualsevol estació de qualsevol línia i fer tot el recorregut i transbordaments corresponents fins arribar a les terminals. D’aquesta manera, no caldrà duplicar la compra de títols perquè el bitllet aeroport ja permet el desplaçament per tota la xarxa.

Aquest bitllet per arribar a l’aeroport està pensat per als turistes i usuaris poc intensius del sistema de transport públic. En canvi, els usuaris recurrents podran arribar a l’aeroport amb qualsevol dels títols socials vàlids a l’àrea de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona: la T-50/30, la T-Mes, la T-Jove, la T-12, la T-Trimestre, la T-70/30, la Targeta Rosa i la targeta T-4, a més de totes les modalitats dels abonaments Hola BCN!

Les estacions de metro d’Aeroport T1 i T2 estan tancades d’entrada i sortida, per la qual cosa s’ha de validar tant per accedir-hi com per sortir-ne. També hi ha màquines de venda dins i fora de les barreres.

Bitllet especial per als treballadors

Per no penalitzar els treballadors de l’Aeroport de Barcelona i perquè puguin utilitzar una targeta multiviatge integrada per als seus desplaçaments, s’ha creat una nova targeta multiviatge personalitzada que tindrà el mateix preu que una T-10. Aquesta targeta permet fer 10 viatges integrats d’1 a 6 zones i ha d’anar acompanyada de la corresponent acreditació com a treballador de l’aeroport. Es podrà adquirir a les màquines d’autovenda situades als vestíbuls de les estacions de l’L9 Sud.