logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

L'any 2016 comença amb dos premis per al Grup Irizar. L'autocar Irizar i8 i l'autobús urbà 100% elèctric han rebut els Premis Autocar de l'Any 2016 i el recentment creat vehicle industrial ecològic 2016 a Espanya. Aquests guardons, instituïts per les revistes del sector de transport per carretera "Transporte 3" i "Viajeros", premien l'excel·lència dels nous models d'autocars i autobusos i és reconegut com el premi més important en la categoria d'Autocars i autobusos a nivell estatal.

El jurat, composat per empresaris del sector del transport de viatgers, especialistes tècnics i experts en l'àmbit de l'automoció, després d'analitzar minuciosament la seguretat, fiabilitat, economia i eficiència dels candidats, ha decidit atorgar el reconeixement d'Autocar de l'any al Irizar i8 i Vehicle Industrial ecològic de l'any a l'Irizar i2e.

L'acte de lliurament va tenir lloc el passat dimecres 20 de gener a l'Hotel Madrid Marriott Auditorium de Madrid en un acte que va reunir a empresaris del sector, membres de les principals associacions del sector i representants institucionals. "Aquest doble reconeixement arriba en un moment de gran fortalesa del nostre grup i és conseqüència de l'esforç d'inversió en tecnologia i sostenibilitat que estem realitzant durant aquests últims anys" diu José Manuel Orcasitas, director general i CEO del grup Irizar.

Aquesta és la primera vegada que dos vehicles d'Irizar reben un guardó dins de la mateixa edició, la sisena vegada en rebre aquests premis i el segon premi que rep l'autobús Irizar i2e, autobús 100% elèctric del Grup. El premi al millor autocar de l'any atorgat al recentment presentat Irizar i8 succeeix al ja atorgat l'any 2011 al model Irizar i6.

 

El Irizar i8

El Irizar i8 és un turisme de luxe per llarg recorregut, línies regulars i altres usos especials, dotat de la tecnologia més avançada del mercat. Es posiciona com a nou vaixell insígnia de la marca i incorpora un impressionant disseny exterior i interior i tecnologia d'avantguarda. Concebut sota els paràmetres més exigents, el Irizar i8 és un autocar segur, robust, lleuger, silenciós i fiable. Ha estat sotmès als més durs assajos de fatiga i proves de fiabilitat i introdueix les tecnologies més avançades en disseny, materials, components i processos de producció a més de comptar amb acabats de màxima qualitat. La seva aerodinàmica i optimització de pesos el converteix en un autocar de la màxima rendibilitat per a l'operador.

 

El Irizar i2e, autobús urbà 100% elèctric

El Irizar i2e, desenvolupat i fabricat amb tecnologia pròpia i un enfocament de cicle de vida, és fruit de l'aposta estratègica del Grup Irizar per la innovació, amb l'objectiu d'esdevenir un referent en mobilitat urbana sostenible. El vehicle 100% elèctric, està dissenyat per aconseguir la major eficiència energètica (menor consum) i autonomia del vehicle possible, així com una òptima gestió de la fi de vida del mateix. Amb una petjada de carboni de 8,45 gr CO2 eq. / Km.p (per cada quilòmetre recorregut i passatger), el model i2e és el resultat del treball conjunt de les empreses del grup Irizar, Jema, Datik, Hispacold i Masats. El Irizar i2e ha tingut una molt positiva acollida en el mercat. A més de les unitats que circulen per Sant Sebastià i Barcelona, ​​a Espanya, ja hi ha dos rodant a la ciutat de Londres i sis a la ciutat de Marsella i ha estat testat per ciutats com ara Madrid, Paris, Pamplona, ​​Saragossa.