logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Josep Rull és el nou conseller de Territori i Sostenibilitat del govern de la Generalitat de Catalunya. Rull ha rebut aquest dijous, dia 14, la seva cartera de mans del conseller sortint, Santi Vila, que al seu torn passa a la conselleria de Cultura. En la seva primera intervenció com a conseller, Josep Rull ha avançat que “els quatre pilars del Departament per aquesta legislatura seran el medi ambient, la mobilitat, el transport públic i Rodalies”, sense oblidar que “som un Govern de transició nacional”.

Rull ha assegurat que, “per a nosaltres, la base de tot plegat és el medi ambient, el concepte de sostenibilitat, d’estendre la qualitat de vida de les generacions presents sense hipotecar la de les generacions futures”. És a partir d’aquesta base que “prenen sentit la resta de les branques del Departament”.

 

La T-Mobilitat, prioritària

Així, pel que fa a la mobilitat, el conseller Rull ha explicat que “el més rellevant és la T-Mobilitat, la segona revolució en l’àmbit del transport públic després de la integració tarifària”. Igualment, ha esmentat el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell i l’entrada en funcionament del ramal de l’L9 fins a l’aeroport del Prat, “amb caràcter molt immediat”.

Garantir el bon funcionament de la xarxa de Rodalies serà una altra de les prioritats del nou conseller. “El primer que faré”, ha avançat, “serà trucar al president de Renfe per tenir-hi una reunió”. “Seré un corcó per a l’operador, per a Renfe i per a Adif, perquè això és el que els ciutadans ens exigeixen”, ha promès.

Durant l’acte de traspàs de carteres, Rull ha lloat l’acord aconseguit per l’anterior conseller amb el Ministeri de Foment per desviar els vehicles pesants de l’N-II a Girona a l’autopista, i ha apostat per seguir la mateixa línia amb l’N-340.

Finalment, ha volgut recordar que “som un Govern de transició nacional” i, per tant, “la darrera prioritat serà tenir preparades les estructures d’Estat perquè l’endemà d’aquesta desconnexió, que ha de ser avalada democràticament, totes les infraestructures en tots els àmbits funcionin perfectament”.