logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

El passat dimarts 29 de desembre va començar el nou servei d'autobús urbà municipal, a càrrec del'empresa Casas i com a conseqüència del nou conveni signat amb la Generalitat.

bus millores.bmp.360x261De moment, el servei s'està facilitant amb autobusos de l'empresa Casas, fins que es pugui restablir la circulació dels vehicles municipals adaptats a les característiques del nou servei. El Ple de l’Ajuntament va aprovar, a la sessió del 15 d’octubre, elconveni per a la nova gestió del transport urbà municipal. Signat entre l’Ajuntament, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l’Autoritat del Transport Metropolità i l’empresa Casas, l'acord estableix que el cost de la prestació del servei és d’uns 240.000 euros l’any, un import al qual cal descomptar amb posterioritat els ingressos provinents dels bitllets venuts i les cancel·lacions per calcular la xifra a pagar a l’empresa Casas perquè gestioni el servei de transport públic urbà.

Segons l’Equip de Govern, aquest canvi en la gestió aportarà millores com la integració al servei urbà de la línia C-10 (Mataró-Barcelona per la Nacional II) en el seu pas pel terme municipal, amb la qual cosa s’incrementarà la freqüència de pas en el tram de l’N-II, augmenten el nombre de parades a l’N-II i s’amplia l’horari. Altres millores són que el bitllet social que ja expedeix l’Ajuntament serà acceptat al servei regular de la Generalitat, a la línia C-10; que s’incorporarà un servei de geolocalització que permetrà saber en tot moment on es troben els vehicles, amb la qual cosa es podrà informar a través d’una aplicació per a dispositius mòbils sobre temes com els temps d’espera; de la mateixa manera que també s’instal·laran pantalles informatives a les parades del servei de transport urbà de les estacions de tren del Masnou i d’Ocata.

A més, l’empresa adjudicatària es compromet a efectuar estudis per a la millora, com oferir el servei tots els diumenges i festius de l’any, posar en funcionament una llançadora en determinades hores del dia per comunicar el Masnou Alt amb l’estació del Masnou o doblar la freqüència de pas en determinades hores del día.