logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

El preu dels títols de transport públic T-Mes, T-Trimestre i T-Jove de 2 a 6 zones es reduirà fins a un 9% l’any 2016, segons ha anunciat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, durant la sessió del Consell Català de la Mobilitat de Catalunya. Així ho han acordat Generalitat, Ajuntament de Barcelona i AMB amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat ciutadana més enllà de la primera corona metropolitana i impulsar la recurrència dels usuaris en l’ús del transport públic a través d’uns títols més competitius.

La mesura, que sorgeix d’una proposta inicial de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), suposa una despesa d’1,29 milions d'euros que es repartiran de forma proporcional les tres administracions, segons el Pla Marc de finançament acordat l’any 2014.

Aquesta disminució del preu dels tres títols s’aplicarà també forma automàtica als abonaments socials per a les famílies monoparentals i nombroses, també de 2 a 6 zones. Amb aquest ajust de preus, s’elimina del sistema tarifari integrat la T-50/30 de 2 a 6 zones, ja que la T-Mes ofereix més prestacions al mateix preu.

Així, els preus per al 2016, a l’espera que siguin aprovats pel consell d’administració de l’ATM de l’àrea de Barcelona, són (veure document adjunt)

 

Congelació de tarifes per al 2016

Pel que fa a la resta de tarifes del transport públic per a l’any vinent, tots queden congelats i, a més, la T-12, que fins ara permet viatjar gratis als menors fins als 13 anys, s’ampliarà fins als 14 (inclosos).

Les tarifes del transport públic a la resta d’ATM de Girona, Lleida i Tarragona, així com als serveis de Rodalies i Regionals de Renfe, també es congelaran durant el 2016.