logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha començat a instal·lar uns nous elements identificadors virtuals que milloren la informació que rep l’usuari que fa servir més d’un mode de transport. Són tòtems i suports direccionals verticals que es col·locaran en aquells punts on la correspondència amb altres modes de transport estigui allunyada.

El primer lloc on s’han instal·lat és a Tortosa, on l’estació de tren i la d’autobusos es troben a 400 metres de distància i sense visibilitat entre elles. Ara s’estan instal·lant a Montcada i Reixac i ja de cara al gener es farà a l’intercanviador de Quatre Camins. L’objectiu és anar desplegant progressivament aquests nous elements identificatius a la resta del territori. Cada element té un cost d’entre 500.000 i 700.000 euros, finançats pel Departament de TES. El manteniment posterior el fa el propi municipi.

El tòtem (285x35x10 cm) es col·loca a cada terminal de transports. En una de les cares s’hi troba informació d’on es pot efectuar l’intercanvi, un plànol d’orientació amb el recorregut i els logos dels serveis a connectar. A l’altra cara hi ha la informació dels serveis que es troben en aquella estació.

El suport direccional vertical (285x8 cm) és un element que informa de la direcció cap a la qual es troben les terminals de transport amb itinerari senyalitzat. L’objectiu és facilitar als usuaris del transport públic la connexió entre terminals properes per tal de minimitzar la pèrdua de temps en el canvi del mode de transport. Cada suport disposa de tants panells direccionals com terminals de transport hi ha a connectar.

També es col·loquen altres elements auxiliars com marques pintades a terra o panells frontals a les parets amb la indicació de la direcció d’una de les terminals de transport.

 

Pròximes estacions a senyalitzar

A part de Tortosa, ja s’ha començat a senyalitzar també l’estació de Montcada i Reixac i a començament d’any es farà el mateix a l’intercanviador de Quatre Camins d’FGC.

A Montcada i Reixac hi ha 5 estacions de tren. És un important node ferroviari de Rodalies per on passen totes les línies d’interior sentit nord des de Barcelona. Les dues estacions més cèntriques són les de Montcada i Reixac (línies R2 i R2N) i Montcada i Reixac-Manresa (línies R4 i R7), a una distància de 300 metres.

L’intercanviador de Quatre Camins, situat a Sant Vicenç dels Horts, és una estació d’FGC amb un park&ride per a turismes i dues parades de línies interurbanes d’autobús. Les parades d’autobús es troben a banda i banda de la carretera N-340, a una distància de 200 metres. La comunicació entre l’estació de tren i les parades d’autobús es fa mitjançant una passera amb ascensors, executada pel Departament de TES, que comunica les dues terminals, situades a diferents nivells.