logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

El nou autobús híbrid s’ha presentat dilluns dia 30, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs; el regidor de Mobilitat, Accessibilitat i Qualitat Ambiental, Josep Ma Garzón, i el conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés.

El nou autobús híbrid és del model MAN Lion’s City Hybrid (A 37 híbrid Euro6) i entrarà en funcionament demà en la línia urbana d’autobusos de la ciutat, substituint al vehicle més vell que prestava servei aquesta línia.

Estalvi d’energia i reduccions d’emissions

El nou vehicle funciona amb un sistema de propulsió híbrida que ofereix un rendiment òptim en trajectes urbans, ja que aprofita els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa. Aquest autobús disposa d'un motor de combustió intern associat a un generador elèctric, que permet la recàrrega de les bateries.

Això suposa que pot circular amb tracció purament elèctrica, amb zero emissions i consum, fins que la càrrega de les bateries cau per sota d’un nivell mínim. A partir d’aquest moment, s’activa el motor de combustió interna que fa de propulsor del vehicle, alhora que fa funcionar el generador elèctric per tornar a carregar les bateries fins al nivell necessari perquè torni a funcionar en mode purament elèctric.

El nou vehicle híbrid, que comportarà un estalvi energètic d’entre un 20% i un 30% comparat amb els vehicles dièsel convencionals, té 12 metres de longitud, capacitat per 67 passatgers i està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest nou model d’autobús disposa de dos motors elèctrics amb una potència de 75 kilovats i 102 CV, a més d’un tercer motor, de combustió ecològica, que consumeix menys i, per tant, redueix el nivell d’emissions de 75 g/persona quilòmetre, dels autobusos urbans convencionals a 56 g/persona quilòmetre.