logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Amb una inversió de 18 milions d’euros, Moventis ha renovat aquest 2015 la seva flota d’autobusos. Els 77 nous autobusos operen ja a les diferents zones del territori on Moventis té presència. Entre els més de 70 vehicles destaquen 6 autobusos híbrids Volvo i un de totalment elèctric de la marca xinesa BYD, que s’incorporarà al servei del transport urbà de la ciutat de Sant Cugat del Vallès complint amb l’aposta de sostenibilitat del propi Ajuntament.

Cerdanyola ha acollit aquest matí, de dissabte 28 d novembre, l’acte de presentació de la nova flota, on s’han pogut veure exposats trenta-quatre vehicles dels setanta-set que s’han adquirit. La incorporació d’aquestes unitats i la inversió efectuada té com a punt de partida la voluntat del grup de seguir millorant el seu servei, que ja compta amb un índex de satisfacció dels usuaris de 7,3 sobre 10, així com de seguir dotant la seva flota dels elements més innovadors en matèria de seguretat.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha manifestat que “L’acte d’avui referma el compromís per millorar el transport públic de Catalunya” i ha destacat que “en 4 anys hem multiplicat per dos la inversió pública i privada en millorar el serveis de transport públic”. El president de Moventia, Miquel Martí, ha volgut destacar “el compromís del grup amb la societat, el país, el medi ambient i la mobilitat amb transport públic. Des de Moventia ens preocupem per oferir als nostres usuaris un servei de qualitat i sostenible i compromès amb el medi ambient, incorporant a la flota els autobusos i motors d’última generació en requisits mediambientals i complint amb la Normativa Euro 6 de la UE d’emissions més estrictes. Aquests motors són de fàcil ús, compactes, eficaços i respectuosos amb el nostre entorn”.

En l’elecció dels nous models ha estat clau la innovació tecnològica, que Moventis explora més enllà de les característiques tècniques pròpies dels autobusos integrant aplicacions per a telèfons intel·ligents, la connectivitat a la xarxa mitjançant el wifi embarcat i noves funcionalitats per a la millora de l’accessibilitat. Tots els autobusos presentats estan adaptats per cobrir les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, un servei a mida que la companyia duu a terme a la ciutat de Barcelona. Alhora, les noves prestacions es tradueixen en una millora del confort i de l’entorn de treball dels conductors que reverteix en un millor servei als usuaris.

Les noves unitats ja estan operant a les diferents àrees geogràfiques on Moventis duu a terme la seva activitat: Sarbus (Vallès Occidental), Casas (Maresme), Sarfa (comarques gironines i connexió amb França), TCC (Barcelona i Tarragonès) i Calella Moventis (a Catalunya i Europa). Moventis ofereix un ampli ventall de serveis de mobilitat col·lectiva, tant urbans, interurbans i rutes de mig i llarg recorregut com circuits a mida per a col·lectius específics o serveis discrecionals, a banda de les connexions internacionals a França des de Barcelona i Girona.

Moventis, com a empresa especialitzada en la mobilitat col·lectiva des del 1923, és un dels operadors públics de referència en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya, institucions (com ATM, AMB, consells comarcals..), ajuntaments i entitats privades, dedicat a resoldre les necessitats de mobilitat de persones i organitzacions a través d’una oferta global i complementària. Des dels seus inicis, el grup s'anticipa als nous hàbits de mobilitat i basa la seva oferta en tecnologies innovadores i sostenibles, des del punt de vista mediambiental i social.