logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Manresa ofereix durant aquest curs escolar, per cinquena vegada, una formació en transport públic urbà adreçada als estudiants basada en el programa “Viatjo amb tu” de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Aquesta formació s’adreça a alumnes de 1r d’ESO i que impartirà un tècnic municipal als centres docents de la capital del Bages. Fins ara ja han confirmat 8 centres (5 de públics i 3 de concertats) i la formació arribarà a més de 670 alumnes.

La formació, a càrrec de tècnics de la regidoria de Mobilitat, té una durada de una hora i s’imparteix a l’aula. Inicialment, es reparteix una guia del bus urbà de la ciutat a tots els alumnes, així com un díptic informatiu de la targeta T-12 (títol que ofereix viatges gratuits a tots els nens fins als 13 anys inclosos, en el bus urbà i transports públics de 1 zona) i s’informa sobre com tramitar la targeta.

La formació inclou una explicació del servei de transport públic urbà Bus Manresa, i es fa un exercici pràctic a l’aula de planificació d’un viatge des del centre escolar (localització al plànol, horari) fins a un destí concret del municipi.

Durant la sessió, es visualitzen diversos vídeos de l’activitat “Viatjo amb tu” (elaborada per l’AMTU) en els quals s’explica com viatjar amb transport públic: validacions de bitllets, seients reservats, indicacions al conductor per tal que faci la parada, etc. També es toquen aspectes de civisme, com ara el comportament dins l’autobús i les esperes a la parada.

Tot seguit es reparteixen diferents fitxes del programa “Viatjo amb tu” que realitzen conjuntament tota la classe amb el tècnic formador. Un cop acabada la formació s’obsequia a tots els alumens amb una targeta T2 (de 2 viatges) + funda (SMSS) per tal que provin de moure’s amb el bus de la ciutat.

Des de l’Ajuntament de Manresa s’ha optat per impartir la formació a alumnes d’11 a 12 anys perquè es considera a aquesta edat poden tenir l’autonomia necessària per tal de desplaçar-se per la ciutat d’una manera independent. L’objectiu és mostrar als estudiants que coneixent el transport públic de la ciutat es poden moure per ells mateixos per fer els seus desplaçaments habituals.

El programa va començar l’any 2011 i des de llavors i fins avui hauran rebut la formació 2.960 alumnes.