logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

A partir de l’1 de juliol s’integren els 15 municipis que no ho havien pogut fer a començament d’any a causa de limitacions tècniques. La comarca d’Osona quedarà, així, plenament integrada al sistema tarifari i ja es podrà utilitzar la gamma de títols de l’ATM de Barcelona a tots els municipis. Amb aquestes darreres incorporacions, sistema tarifari integrat abastarà 346 municipis i un total de 5,7 milions de persones.

La integració tarifària a la comarca d’Osona culmina aquest pròxim dia 1 de juliol amb la incorporació al sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona dels tres operadors d’autobús que no ho havien pogut fer a començament d’any per limitacions tècniques. Això suposa la incorporació de 15 nous municipis al sistema tarifari integrat. D’aquesta manera, el sistema tarifari quedarà format per 346 municipis i 5,7 milions de persones.

Els municipis que s’integraran ara són: Gurb, Sant Bartomeu del Grau, Perafita, Sant Boi de Lluçanès, Sobremunt, les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Orís i Manlleu, operats per Autocars Rovira; Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles i Vilanova de Sau, operats per l’empresa Jordi Comasòliva i Codina; i Taradell i Santa Eugènia de Berga, operats per Autocars Prat.

La totalitat de la comarca d’Osona, juntament amb el Berguedà i el Ripollès, es van integrar al sistema tarifari integrat de Barcelona l’1 de gener passat, la qual cosa va permetre que els ciutadans d’aquests municipis disposessin d’una gamma de títols integrats amb despenalització del transbordament. A partir d’ara, aquests descomptes s’aplicaran també als ciutadans d’aquests 15 municipis.

Així, l’1 de juliol ja serà vàlida a tota la comarca d’Osona l’ús de tota la gamma de títols integrats. L’ampliació de l’àmbit integrat a tot Osona es va fer estenent l’actual corona 6: es va ampliar l’actual sector 6F i es va crear el sector 6H. Els operadors que fins ara han fet possible els desplaçaments són: Rodalies de Catalunya (amb la incorporació de quatre estacions: Manlleu, Torelló, Borgonyà i Sant Quirze de Besora), 25 Osona Bus, Transports Castellà, Empresa Sagalés. I ara ho faran Autocars Prat, Autocars Rovira i Jordi Comasòlivas i Codina, que han necessitat aquests mesos per adquirir els equipaments tecnològics necessaris.

Pel que fa als títols de transport, és vàlida tota la gamma de títols integrats de l’ATM incloent la possibilitat d’utilització de diferents modes de transport per realitzar un desplaçament amb un únic títol i amb la despenalització econòmica dels transbordaments.

Altres millores

A banda de la integració tarifària, el servei dels dissabtes feiners entre Vilanova de Sau i Vic s’ha transformat en un servei a la demanda de manera que les persones interessades han de posar-se en contacte amb l’empresa Jordi Comasoliva i Codina com a mínim el dia anterior al del servei sol·licitat abans de les 5 de la tarda. D’altra banda, s’amplia el servei els dies lectius entre Vilanova de Sau i Folgueroles mitjançant les places lliures que quedin en el transport escolar contractat pel Consell Comarcal d’Osona. Així, amb el mateix bitllet es podrà realitzar transbordament a Folgueroles amb la línia regular Folgueroles - Calldetenes – Vic.