logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L’entitat Granollers Pedala instal·larà durant cinc divendres consecutiu un aparcament vigilat per a bicicletes a l’estació de Granollers-Centre. La primera prova es va fer divendres passat i es repetirà els dies 5, 12, 19 i 26 de juny.

Diverses persones ja en van fer ús divendres passat. Són usuaris habituals del tren que es desplacen fins a l’estació amb bicicleta i també algunes persones que ja coneixien que es faria aquesta prova. La primera jornada va servir, sobretot, per fer difusió entre els usuaris. La idea és que, donant-li continuïtat durant quatre divendres més, hi hagi persones que puguin provar de fer el desplaçament fins a l’estació en bicicleta en lloc de fer-ho a peu o en vehicle privat.

Benjamí Aguilar, membre de Granollers Pedala, assegura que volen que “la gent tingui l’opció de provar anar amb bicicleta a l’estació”. Defensa que si hi ha un gruix d’usuaris important, s’hauria de plantejar un sistema d’aparcament vigilat permanent a l’estació de Granollers-Centre. “Facilitar l’accés amb bicicleta amplia el radi d’influència de l’estació a molta més gent”, recorda Aguilar. Ara, un dels frens és el perill de robatori perquè, habitualment, “s’hi deixa la bicicleta moltes hores”.

L’aparcament, que se situa ocupant part de l’aparcament de motos de la banda sud de l’edifici de l’estació, té capacitat per a 30 bicicletes però es pot ampliar. Està vigilat durant tot l’horari de funcionament: de 2/4 de 7 del matí a 2/4 de 10 del vespre i és gratuït. Tot i això, es recomana als usuaris que també lliguin les bicicletes amb un cadenat.

 

Informació extreta del diari: el9nou (edició Vallès Oriental)