logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Aquest estiu es posa en marxa un projecte pilot per instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a cinc estacions d'FGC. A Sant Cugat n'hi haurà als aparcaments de les estacions de Sant Cugat i Volpelleres. A més, n'hi haurà a Sant Quirze, Igualada i Martorell.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha signat un conveni de col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el Clúster d'Eficiència Energètica (CEEC), el Clúster Railgrup, l'associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour, i les empreses Simon, ImesAPI i Empark per realitzar aquest projecte pilot.

Es preveu que totes les instal·lacions estaran operatives a principis d'estiu, com informa Acn.

El projecte, que té un cost de 35.500 euros, pretén potenciar la intermodalitat, a través de la col·laboració entre les institucions públiques i el sector privat, tant de l'àmbit empresarial com associatiu, fomentant una mobilitat amb menor incidència sobre el medi atmosfèric urbà.

L'acord subscrit preveu la implantació de la millor tecnologia disponible en punts de recàrrega públics a nivell d'usuari particular, potenciar el canvi modal entre el vehicle privat elèctric i el transport públic elèctric, i facilitar la implicació sectorial d'empreses privades. A més, promou la recerca de nous espais de mercat i de negoci en el sector ambiental.