logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport urbà (AMTU) va participar el passat dijous 5 de febrer a la VI Jornada ITS & Smart Mobility a Catalunya que organitza ITS España amb l’objectiu de promocionar els sistemes intel·ligents de transport i acostar-les a les empreses i administracions. L’AMTU ha estat una de les entitats col·laboradores de la jornada, al costat de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

En concret, l’AMTU ha col·laborat aportant ponents a les diferents taules que van tenir lloc a la jornada. A més, ha facilitat l’assistència a l’ITS Catalunya de tècnics i regidors de mobilitats dels diferents municipis de l’àmbit AMTU. Durant la jornada es van conèixer diferents experiències de gestió de la mobilitat a través de les noves tecnologies, i es va aprofundir en la relació entre les empreses i les administracions per avançar cap a una gestió més sostenible i intel·ligent de la mobilitat.

El director general de l’AMTU, Joan Prat, va ser present a la sessió d’obertura, compartint taula amb representants de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el Servei Català de Trànsit, l’Associació d’Enginyers de Trànsit de Catalunya i l’associació ITS España. En la seva intervenció, Prat va explicar el canvi d’estatuts que s’ha impulsat dins l’AMTU que permetrà que l’entitat passi de prestar servei a la Regió Metropolitana de Barcelona a ser una entitat d’àmbit català amb la vocació d’oferir servei i assistència tècnica en temes de mobilitat a tots els ens locals de Catalunya.

Per altra banda, Prat va parlar del Transport a la Demanda: “l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió de la mobilitat serà un dels eixos principals de l’aposta que fa l’AMTU per reproduir a Catalunya aquest model de transport, implantat amb èxit a alguns altres països europeus”, va explicar.

L’AMTU també va participar a la taula dedicada a la Gestió del Transport Públic, que va ser moderada pel director tècnic de l’associació, Sergi Martínez-Abarca. En aquesta sessió es van presentar diverses aplicacions tecnològiques en la gestió del transport públic, des de tecnologies aplicades als bitllets fins a la nova xarxa intel·ligent de bus de Barcelona o el planificador de rutes intermodal de la Generalitat de Catalunya.

Font imatges: ITS España