logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

 

El passat 11 de gener es va posar en marxa el nou abonament multiviatge T-10/120 que promou l’ús del transport públic entre els municipis de les comarques de Lleida i Barcelona. El nou títol de transport suposarà un estalvi que pot arribar a gairebé el 60% del preu del bitllet senzill actual en els trajectes de les línies d’autobús interurbà que gestiona Alsina Graells i que connecten la Noguera, l’Urgell, la Segarra, el Pla d’Urgell i el Segrià amb Barcelona.  

A la Noguera, el Segrià i el Pla d’Urgell, el preu del nou títol es de 9 euros el trajecte i permet fer 10 viatges en 120 dies. A tall d’exemple, fins ara mateix un trajecte entre Balaguer i Barcelona costa 22,05 euros, de manera que l’estalvi és del 59,1%. L’abonament es pot adquirir a les estacions d’autobusos Barcelona Nord i de Lleida. I en el cas de la Noguera, també a l’estació d’autobusos de Tàrrega.

A l’Urgell i la Segarra, el preu del trajecte és de 7 euros, de manera que l’abonament costarà 70 euros. Es pot adquirir a l’estació d’Autobusos Barcelona Nord, a la de Lleida i també a la de Tàrrega

El títol de transport T10/120 és multipersonal i per tant el poden utilitzar els  membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol utilitza la tecnologia de validació sense contacte, es pot recarregar a bord dels propis autobusos.

L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.