logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

La flota del Bus Manresa ha canviat de color. El verd és ara el color que identifica els autobusos urbans de la capital del Bages, en una aposta visual que pretén donar més personalitat a la imatge corporativa de Manresa Bus i associar-la al concepte de sostenibilitat i respecte del medi ambient, segons expliquen des de l'Ajuntament.

El Bus Manresa, el servei del transport urbà de viatgers operat per l'empresa Manresa Bus, del grup Sagalés, destaca ara pel color verd intens, que dota de més visibilitat i personalitat a la imatge del servei i, alhora, transmet una visió més moderna, ecològica i atrevida de la flota de busos de la ciutat. Així es va destacar en la presentació de la nova imatge, el passat 11 de novembre a la Plaça Sant Domènec.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit va qualificar la nova imatge de "molt més vistosa que reforça el compromís de la ciutat per continuar oferint un servei de transport públic de més qualitat". El regidor de Mobilitat de Manresa també va destacar "el fet que el nou disseny ha estat creat per una empresa manresana i que aquesta nova imatge s'anirà incorporant progressivament a tota la flota que fa el servei a la ciutat".

La nova imatge, creada per l'empresa manresana THINK, s'anirà incorporant de forma progressiva als 17 busos que actualment formen la flota de Bus Manresa i que preveu estigui instal·lada de forma completa a tots els vehicles a finals de gener de 2015.

El nou disseny s'incorporarà també a les targetes multiviatge per a l'any 2015, als horaris de mà, pals de parades, marquesines, així com a les targetes identificatives que tindran a partir d'ara els conductors dels vehicles. Aquesta última serà una novetat que "pretén contribuir a reforçar la complicitat entre conductors i usuaris amb l'objectiu de millorar el servei i fer-lo més proper".

Valors associats a la sostenibilitat

En la nova imatge s'aposta per el color verd que s'associa directament a conceptes com la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, conceptes que cada vegada són més rellevants en el transport públic, i que en el cas de Bus Manresa es materialitzen en la incorporació l'any vinent de dos vehicles híbrids.

Per al dissenyador Marc Vilaplana, "la base sobre la qual s'ha construït el nou logotip del servei i sobre la que s'ha desenvolupat la imatge, ha estat el concepte de mobilitat", que és l'essència del servei del transport públic, buscant analogies amb els grafismes dels plànols de les xarx es de transport. Així, el logotip és el resultat d'unir quatre cercles que incorporen les lletres de la paraula BUS i la M inicial de Manresa, i la gràfica aplicada es basa en els esquemes dels plànols de les línies de busos.