logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

 

El vehicle està fabricat per Volvo i el sistema de recàrrega ultra ràpida, està implementat per Siemens. D'aquesta forma es podrà realitzar tot el recorregut de la línia en mode elèctric

Per poder realitzat el trajecte complet de set quilòmetres, entre Alsterdorf i la nova terminal per a busos elèctrics, corresponents a la línia de innovació 109, el Volvo 7900 PHEV, disposa de varies estacions de recàrrega ràpida fabricades i instal·lades per Siemens, que són capaces de recarregar la bateria en sis minuts i automàticament quan s'acciona el fre del vehicle.

Al motor dièsel de 4 cilindres i 240 CV (177 kw) l'acompanya un motor elèctric de 150 kW (201 CV) que és capaç de desenvolupar 1.200 Nm de par. Amb una petita bateria de 19 kWh que, completament carregada li permet recórrer els 7 quilòmetres, i la infraestructura de recàrrega implementada, que es comunica amb el vehicle mitjançant una connexió wifi, garantitza que la totalitat del trajecte es realitza en mode elèctric i sense emissions.

 

Volvo 7900 PHEV

Volvo és un dels principals impulsors dels sistemes de recàrrega ultra ràpida. Aquest vehicle que es va presentar a la IAA 2014 de Hannover, carrega mitjançant un pantògraf situat a la part superior, i es una evolució del Volvo 7900 híbrid que utilitza aquest mateix sistema.

El nou motor elèctric que s'ha montat té un par motor de 1.150Nm. El motor dièsel de 4 cilindres al que s'acopla té un rendiment de 240 CV que afegeixen 810 Nm de par. La bateria d'ions de liti està sobre el sostre. Funciona a 600 volts i es pot recarregar en aproximadament 6 minuts, recarregant els 600 volts en corrent continua. Un sistema de 24 volts es fa càrrec de la resta de serveis que no són de tracció com la direcció elèctrica, els frens d'aire o el sistema de climatització.

Es preveu que a les ciutats d'Hamburg, Luxemburg i Estocolm, prèvia instal·lació dels sistemes de recàrrega i les proves pertinents, entrin en servei el 2016.