logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

 

L’Assemblea General de l’entitat aprova el pressupost per al 2015 i un conveni amb la Diputació de Barcelona

 Martorell, 9 de desembre de 2014

L’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) ha celebrat aquest dimarts dia 9 de desembre la seva 15a Assemblea General a la Sala de Conferències del Centre Cultural (Plaça de les Cultures, s/n) de Martorell. L’Assemblea ha estat presidida pel president de l’AMTU, Joan Mora; el seu vicepresident Josep Mayoral; el director general, Joan Prat; i el secretari/tresorer de l’entitat, Francesc Esteve.

En aquesta assemblea s’ha aprovat un canvi dels estatuts de l’entitat en virtut del qual l’AMTU passa de prestar servei a la Regió Metropolitana de Barcelona a ser una entitat d’àmbit català amb la vocació d’oferir servei i assistència tècnica en temes de mobilitat a tots els ens locals de Catalunya. Aquest objectiu queda plasmat en un canvi de nom de l’agrupació, que passa de ser l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà a anomenar-se Associació de municipis per la mobilitat i el transport urbà (AMTU).

L’Assemblea general també ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2015, així com un conveni amb la Diputació de Barcelona que suposarà uns ingressos extra de 75.000 euros/any durant quatre anys per a la realització d’estudis i projectes de mutu interès. En virtut d’aquest conveni, l’AMTU adjudicarà tots els estudis conjunts amb la Diputació.

Pel que fa als comptes per a l’exercici 2015, el pressupost de l’AMTU pujarà a un import de 611.632,74 euros, el més alt de la seva història, molt per sobre dels 518.633,39 euros del 2014. El pressupost es destinarà en gran part a la realització d’estudis i projectes de mobilitat, gràcies també a l’aportació extra provinent del conveni amb la Diputació de Barcelona. Els comptes per a l’any vinent recullen, per altra banda, el gran esforç realitzat per contenir la despesa amb l’estalvi i millora de diversos serveis.

Per altra banda, durant l’Assemblea s’ha donat compte de temes com l’adhesió dels Ajuntaments de Vallromanes i Canovelles a l’AMTU; el conveni de l’associació amb l’UPC per a la realització de projectes i estudis; la participació de l’AMTU a la Fundació del Cercle d’Infraestructures; l’anunci de nova integració tarifària d’Osona, Berguedà i Ripollès; i s’han donat detalls del projecte de la futura publicació d’una revista de l’AMTU especialitzada en temes de mobilitat que es farà arribar a tots els ajuntaments, entre d’altres qüestions. 

La cloenda de l’Assemblea ha comptat amb la intervenció del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, que ha destacat que “en moments incerts, la col·laboració de les administracions és més necessària que mai”. En aquest sentit, ha manifestat la voluntat de mantenir la col·laboració de la Diputació de Barcelona amb l’AMTU per treballar per la promoció del transport públic.

Clausura de l'acte