logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

 

Vic vol prioritzar el vianant per davant dels vehicles a motor i per això ha impulsat el projecte Illa de Vianants. El projecte té l'objectiu de pacificar el trànsit rodat a les zones més cèntriques de la ciutat. A partir de dilluns 10 de novembre entrarà en vigor, en període de proves, la restricció de pas de cotxes pel centre històric, l'eixample Morató i un tram del carrer de Gurb.

Juntament amb el carrer Manlleu, i el primer tram del carrer de Gurb, es creen a Vic tres illes de vianants: centre històric, eixample Morató i el segon tram del carrer de Gurb - en direcció a la plaça del Mil·lenari-. En aquestes tres illes de vianants s'hi ha instal·lat un sistema de control de set càmeres, situades als accessos. Els dispositius només fotografiaran el vehicle i la matrícula, per tal de reconèixer si correspon a la relació de vehicles autoritzats que està a disposició de l'Ajuntament. Hi podran accedir les persones que hi resideixen, els llogaters i titulars d'un domicili, d'un garatge o d'un local comercial, així com les persones amb mobilitat reduïda amb certificat i les persones que ho necessitin amb la presentació d'una sol·licitud d'autorització temporal i excepcional.

L'Ajuntament de Vic ja ha rebut 1.300 peticions de veïns i comerciants perquè se'ls autoritzi a entrar i sortir de les illes amb els seus vehicles. Els vehicles que se saltin les advertències de prohibició de pas i la càmera fotografiï les seves matrícules hauran de fer front a una multa econòmica. El projecte es posarà en funcionament en període de proves a partir de dilluns dia 10 i fins a principis de 2015.

Es contempla un horari de càrrega i descàrrega de dilluns a divendres de 5 del matí fins a 11 a totes les zones. A la Plaça Major i al carrer de Gurb s'amplia també de les 3 de la tarda fins a les 5.