logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Més de 130 milions de viatgers van triar triat el transport urbà amb autobús per fer els seus desplaçaments durant el passat mes de juliol. Aquesta xifra representa un creixement del 0,3% en comparació amb el mateix mes de 2013, segons ho demostra un estudi elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística, INE.

El transport en autobús urbà ha registrat taxes anuals positives en totes les ciutats que disposen de servei de metro, excepte a Barcelona on baixa un 0,1%. A Madrid la demanda s'ha mantingut sense variacions.

El nombre d'usuaris del transport en autobús urbà ha augmentat en vuit comunitats Autònomes: Canàries (5,3%), Comunitat Valenciana (3,4%) i País Basc (2,6%) presenten els majors increments en taxa anual. Per la seva banda, el Principat d'Astúries (-3,9%), Castella i Lleó (-2,8%) i Extremadura registren els majors descensos.

Pel que fa a l'ús del metro, aquest ha registrat un creixement del 2,4% respecte a juliol de 2013. En aquest cas, la demanda ha disminuït a València (-0,2%) i Bilbao (-0,1%), mentre que ha augmentat a la resta de ciutats. Sevilla (5,6%) presenta el major increment.