logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

La connexió amb autobús entre Sentmenat, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà i Barcelona millorarà notablement a partir del 8 de setembre amb la incorporació de la línia a la xarxa exprés.cat. Aquesta mesura, que va presentar dimarts dia 2 de setembre el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, servirà per millorar la freqüència de pas i la velocitat.

Aquesta línia, operada per Sagalés i batejada amb el nom e10, comunicarà Barcelona i Sentmenat, fent parada també als municipis de Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà, tot circulant per l'autopista C-33. La línia efectuarà 60 expedicions de dilluns a divendres, 29 de les quals seran en sentit Sentmenat i 31 en sentit Barcelona. Durant l'agost, es faran 50 expedicions, 25 en cada sentit. Els dissabtes no festius es faran 20 expedicions, 10 en cada sentit. A més, els autobusos faran menys parades als respectius municipis i circularan amb més rapidesa.

El corredor Barcelona-Sentmenat transporta diàriament 1.500 viatgers i anualment uns 400.000. De moment no hi ha previsions fetes, però Govern i Sagalés preveuen un augment d'usuaris amb la incorporació a la xarxa exprés.cat.

L'e10 serà la desena línia de bus ràpid que la Generalitat desplega des de l'octubre del 2012. Aquests autobusos ràpids redueixen el temps del trajecte, compten amb poques parades al llarg del recorregut i tenen millors freqüències de pas. La xarxa de bus exprés estarà formada per 40 línies interurbanes, que són les que concentren una major demanda de viatgers. Concretament transporten anualment 21,32 milions de passatgers, la qual cosa suposa el 40% de la demanda total, amb ocupacions mitjanes de 30 viatgers per expedició.

Millora en la informació i la flota
Amb la posada en marxa del servei, es millorarà la informació estàtica mitjançant l'edició d'horaris de butxaca i de cartelleria, que s'instal·laran a les marquesines i pals de parada. A més, s'instal·laran 3 panells d'informació en temps real del temps de pas de l'autobús, un per a cada municipi, en les parades amb més demanda.

El desplegament de la xarxa exprés.cat comporta la introducció de millores en la flota de vehicles per garantir la qualitat, comoditat i l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. Les característiques principals d'aquests vehicles són: 100% adaptats, wifi a bord i premsa gratuïta. Els vehicles estan identificats amb la imatge de la xarxa exprés.cat.