logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

El servei el bus exprés.cat entre Olot i Girona, el primer de la xarxa d'altes prestacions a les comarques de Girona, entre en funcionament l'1 de juliol. El bus oferirà 16 expedicions diàries (8 per sentit), de dilluns a divendres excepte agost. De les 16, 8 són completament noves. Amb aquests horaris s'aconsegueix que els usuaris disposin de sortides cada 2 hores.

Del total de 16 expedicions, 5 en sentit Girona i 4 en sentit Olot, tindran una parada intermèdia a Besalú, i la resta seran directes entre les dues capitals de comarca. A la demarcació de Girona hi ha previstes sis línies més de la xarxa d'altes prestacions exprés.cat, que ofereix millores de gestió i velocitat comercial: Blanes-Lloret de Mar, Figueres-Roses, Girona-Palamós, Girona-Santa Coloma de Farners, Girona-Lloret de Mar, Girona-Torroella de M.-l'Estartit.

La línia e1:Girona-Olot, operada per Teisa, és l'onzena que s'implanta a Catalunya (n'hi ha vuit a la demarcació de Barcelona i dues a Tarragona). Farà el recorregut entre Olot i Girona circulant per la C-66 i l'A-26. Amb les noves expedicions es dobla el nombre de serveis directes/semidirectes entre Girona i Olot. La demanda del corredor Olot-Girona l'any 2013 va ser de 80.500 viatgers, amb una ocupació mitjana per expedició d'11,8 viatgers. L'empresa operadora Teisa ofereix abonaments multiviatge que suposen un descompte de fins al 42% del preu del bitllet senzill.

Per altra banda, coincidint amb l'inici del mes de juliol també es posen en funcionament les comunicacions dels municipis de la Costa Brava centre (Palafrugell, Palamós, Calonge, Santa Antoni, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro) amb l'aeroport de Girona - Costa Brava. Són 16 expedicions al dia (8 per sentit) que circulen de dilluns a diumenge, amb uns horaris que s'ajusten a la majoria d'aterratges i enlairaments dels principals vols programats per a aquest estiu a l'aeroport de Girona- Costa Brava. També estan operatives altres millores entre l'aeroport de Girona i la Costa Brava sud i entre Girona i l'aeroport gironí, així com altres línies de bus que reforcen les comunicacions dels municipis de la Costa Brava amb l'aeroport de Barcelona.