logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Aquesta setmana l'autobús de propulsió totalment elèctrica BYD K9, de tipus estàndard i d'emissió zero, ha començat a circular amb passatge a la línia 45 de TMB, després d'uns mesos de fer proves en buit.

 

bus-k9-pg-maritimL'autobús BYD K9, el primer 100% elèctric de la flota actual de TMB, ja està prestant servei comercial en un torn ordinari de la línia 45, que fa el recorregut entre Horta i el passeig Marítim. El cotxe, que porta el número de sèrie 1106, cobreix cada dia, entre les 7 del matí i les 9 del vespre, prop de 200 quilòmetres de recorregut sense recàrregues addicionals, gràcies a l'autonomia que li permeten les bateries d'última generació.

La incorporació del K9 a la flota de TMB és per dos anys i en règim de lloguer amb opció de compra, en el marc del conveni subscrit amb el fabricant xinès BYD. El cotxe, que té la base operativa a la cotxera d'Horta, estarà una part del temps de prova assignat a la línia 45, com a exemple de recorregut mar-muntanya, abans de passar a una altra línia de perfil diferent, a fi d'obtenir dades més completes del seu rendiment.

Paral·lelament, TMB preveu incorporar aquest any dos cotxes experimentals d'Irizar, també elèctrics purs, en el marc del projecte ZeEUS de promoció del transport elèctric urbà, finançat per la Unió Europea. L'objectiu és continuar avançant en la millora ambiental i de l'eficiència de la flota.

Informació extreta de la publicació Hora Punta (4 de març de 2014)