logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Aquest és un dels compromisos que figuren al conveni que s'ha signat aquest dimarts entre l'Ajuntament de Sant Cugat i la companyia Repsol per impulsar l'ús d'aquest carburant.

L'acord inclou també l'obertura de nous punts d'abastiment que se sumaran al ja existent a la benzinera ubicada al centre comercial.

L'autogas és un producte fruit de la barreja de diferents gasos, sobretot butà i propà, i és un dels combustibles alternatius al petroli més usats. Segons Repsol, més d'un centenar de santcugatencs són usuaris d'aquest sistema complementari que es pot incorporar a cotxes de motor a benzina. A tot Europa, més de 10 milions de vehicles l'utilitzen.

L'acord obre la porta a la possibilitat que els vehicles que s'incorporin a la flota municipal usin aquest combustible en un futur ja que, actualment, el parc mòbil està integrat per cotxes elèctrics i de motor dièsel que no poden incorporar l'autogas. D'aquesta manera, ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, es fa un pas endavant en aconseguir una flota de zero emissions.

L'acord inclou beneficis fiscals per als usuaris però també l'obertura de nous punts d'abastiment que se sumaran al ja existent a la benzinera ubicada al centre comercial. El proper sortidor s'instal·larà a la benzinera dels Túnels de Vallvidrera.

El director Territorial de Repsol a Catalunya i Balears, Joaquim Garrote, ha destacat les propietats de l'autogas que redueix en un 80% les emissions, no emet partícules i és de fàcil implantació, ha dit.

Segons Garrote, l'ús d'aquest carburant pot suposar per als usuaris un estalvi de fins el 40%.

 

Informació extreta del portal "cugat.cat"