logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Els nous trens faran els itineraris corresponents a les línies de Terrassa, Sabadell i Reina Elisenda.

Les noves unitats de tren de la sèrie 113 adquirides al consorci Alstom-CAF per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han començat a circular aquest matí. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, i el president d'FGC, Enric Ticó, han participat en el bateig del primer comboi, concretament el 113.01, en un acte celebrat a l'estació de Plaça Catalunya d'FGC. Aquest primer comboi porta el nom de 'Barcelona', i la resta de noves unitats també es batejaran amb les denominacions de cadascuna de les ciutats per on passa la línia.

Des d'avui, 3 unitats de les 24 adquirides comencen a circular pel Metro del Vallès en horari comercial, una vegada finalitzat satisfactòriament el període de proves. Inicialment, els nous trens de la sèrie 113 faran els itineraris corresponents a les línies S1 (Terrassa) i S2 (Sabadell). Durant els propers mesos s'aniran rebent progressivament la resta de combois procedents de la fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda i de la fàbrica CAF a Saragossa. Dels 24 trens, 12 els ha fabricat Alstom i els altres, CAF. Concretament, dels tres nous que han començat a circular avui, dos provenen de la planta de Santa Perpètua i 1 de Saragossa.

L'adquisició d'aquest nou parc mòbil permetrà a FGC modernitzar la seva flota, ampliar la capacitat de transport, reduir les despeses de manteniment i absorbir la demanda que suposaran els perllongaments de Sabadell i Terrassa, així com substituir de manera progressiva fins l'any 2015 els trens de la sèrie 111 de la línia Barcelona-Vallès. Cinc de les 24 unitats estaran formades per 3 cotxes per poder donar servei a les estacions de la línia L7 (Avinguda Tibidabo) on les andanes són més curtes. Aquests trens de 3 cotxes circularan com a sèrie 114.

Un cop completada l'entrada en servei dels nous combois, la flota d'aquesta línia estarà formada per 46 trens: 19 trens de 4 cotxes de la sèrie 113, 5 trens de 3 cotxes de la sèrie 114 i els actuals 22 trens de 4 cotxes de la sèrie 112.

El cost de la inversió per a l'adquisició d'aquests trens és de més de 151 MEUR.