logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

El nou carril bus-VAO de la carretera C-58 que s'ha posat en marxa aquest matí no ha evitat que els altres carrils de la via patissin les habituals retencions d'entrada a Barcelona dels dies laborables, unes cues que han augmentat considerablement per la confusió d'alguns conductors al veure nous senyals o l'efecte badoc, a causa de la presència dels Mossos, que controlen si els vehicles que passen, pocs, tenen o no dret a circular per aquest tram. 

Carril Bus-VAO C-58L'obertura del nou carril bus-VAO de la C-58 ha permès posar en marxa a partir d'avui quatre noves línies d'autobús exprés entre el Vallès Occidental i Barcelona per reduir el temps de trajecte i augmentar les freqüències de pas en aquest corredor. No obstant, aquest embotellament ha suposat alhora que el bus exprés no complís els horaris previstos. De fet, s'ha demorat en alguns moments el doble, ja que aquest diari ha pogut comprovar com el trajecte de Terrassa a Barcelona, que es fa en 40 minuts, n'ha trigat 35 més.

carril bus-vao newsEl servei s'ha estrenat amb quatre línies que connecten Barcelona amb Ripollet, Sabadell, Terrassa i Cerdanyola-UAB coincidint amb l'obertura del carril bus-VAO, que està reservat per a autobusos i taxis, motocicletes i cotxes que portin almenys tres passatgers, així com per a vehicles ecològics.

Aquestes són les primeres de les quaranta línies que integraran la nova xarxa d'autobusos exprés.cat, que el departament de Territori i Sostenibilitat implantarà de manera progressiva a tot el territori per millorar les comunicacions en transport públic entre ciutats.


Informació extreta del diari El Periódico de 29 d'octubre de 2012.