logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Avui s'ha presentat la nova xarxa d'altes prestacions 'exprés.cat', que s'implantarà progressivament a Catalunya a partir d'aquesta tardor, coincidint amb l'estrena del carril bus-VAO de la C-58 entre Barcelona i Ripollet. 

exprés.cat 

Aquest tipus de xarxa de bus exprés, que ja funciona a altres ciutats com París, Istambul,  Hamburg o Nantes, presenten un conjunt d’avantatges respecte les línies convencionals, com ara una reducció notable del temps del trajecte del recorregut, atès que assoleixen velocitats comercials més competitives. Així, aprofiten infraestructures com ara carrils bus o prioritats semafòriques en els encreuaments, i compten amb poques parades al llarg del recorregut, per tal d’oferir un servei atractiu a l’usuari, amb millors freqüències de pas, informació en temps real dins i fora dels vehicles i una imatge corporativa comuna.

Així, seran 4 les primeres línies de bus ràpid que funcionaran aquesta tardor:

Barcelona – Ripollet: els nous serveis reduiran el temps del trajecte entre les dues ciutats en prop de 10 minuts, amb freqüències de pas de 10 minuts en hora punta els feiners. També s'introduiran nous serveis els caps de setmana cada hora i a l'agost cada mitja hora, connexions que fins ara no existien. Finalment, s'implantaran 14 parades amb informació en temps real.

Barcelona- Sabadell (nova línia directe): es reduirà la durada del trajecte i les freqüències de pas a la meitat, fins arribar als 30 minuts de recorregut i serveis cada 15 minuts els feiners. També s'implantaran 8 parades amb informació en temps real.

Barcelona- Terrassa (nova línia directe): la nova línia oferirà serveis exprés cada 20 minuts amb una durada del trajecte de 40 minuts, sense necessitat de transbordament com ara. També s'implantaran 8 parades amb informació en temps real.

Barcelona- Cerdanyola del Vallès- UAB: es reduirà el temps del trajecte en 15 minuts, i s'oferiran serveis cada 20 minuts en hora punta. També s'implantaran 8 parades amb informació en temps real.

La parada de sortida a Barcelona de les 4 línies serà a Sagrera-Meridiana on hi ha correspondència amb el Metro i Rodalies de Catalunya.

Informació extreta de la web del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en data 21/07/2012