logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Rodalies només tindrà 36 milions, i el tram català del corredor mediterrani, 14. El govern de Mariano Rajoy preveu aportar 93 milions al transport públic, xifra que representa un 30,41% menys del que va injectar l'any passat. 

Ara la Generalitat haurà d'estudiar com resol el dèficit. Hi ha poques sortides, o tornar a augmentar les tarifes o ajustar el servei.

Per començar, el simple fet que l'Administració central aporti únicament aquests 93 milions a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) condicionarà la intenció que, a poc a poc, l'usuari financi més del 42,2% que va aportar l'any passat.

El sistema ferroviari de proximitat també suma viatgers cada any malgrat la falta manifesta d'inversions en infraestructures, però des del Ministeri de Foment només han destinat una partida irrisòria per a Catalunya. Per a tots els sistemes de Rodalies, 28 milions i, concretament per al de Barcelona, 1,5 milions. Es poden sumar a aquesta xifra altres partides d'empreses lligades a Foment, com Adif, i així s'aconsegueix arribar als 35 milions, molt lluny dels 3.6484 milions d'euros que deu el ministeri i que Ana Pastor va detallar en la seva darrera visita.

I pel que fa al corredor mediterrani, el tram que correspon a Catalunya únicament compta amb 14,3 milions, que es preveuen per al recorregut a Tarragona.

Informació extreta del diari El Periódico d'11 d'abril de 2012.