logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Pastor demanarà a la UE que inclogui el túnel d'Osca a la xarxa ferroviària europea

La ministra de Foment, Ana Pastor, va afegir ahir un sisè corredor, o per ser més exactes, un ramal del corredor central que connectarà amb França a través d'un costós túnel pririnenc recuperant un eix dibuixat en l'època de l'expresident José Maria Aznar. Un itinerari que permetrà enllaçar Madrid amb Europa sense passar per la Jonquera o Irun.

A l'anterior govern li van sobrar raons per descartar aquest faraònic projecte. Només el túnel s'estima que podria arribar a tenir un cost de 6.000 milions d'euros. A més, els francesos no hi estaven interessats i la racionalitat europea no hi veia la rendibilitat per enlloc. Però Pastor va anunciar que proposarà immediatament a Brusel·les que inclogui aquets nou eix en les obres prioritàries que han d'estar a punt el 2030. El corredor mediterrani no només haurà de compartir finançament amb els altres quatre i el nou ramal, sinó amb una prolongació fins a Algesires des d'Almeria per la costa que inclou el pas per Málaga. I tot això sense suprimir l'enllaç a través de Granada i una connexió que uniria Antequera amb el port de Málaga per donar sortida a les mercaderies.

Pastor va sostenir que el nou eix "no restarà inversió al del mediterrani", però es va negar a parlar de xifres i donar prioritat a cap dels corredors.

Informació extreta del diari El Periódico de 16 de febrer de 2012.