logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

L'executiu català celebra que s'admeti per fi el dèficit d'inversió a la xarxa de Rodalies.

La titular de Foment es va entrevistar al matí amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a l'Ajuntament. A continuació es va desplaçar amb tren des de Sants al Clot, acompanyada del conseller Recoder. Tots dos van visitar el centre de control de Rodalies i es van traslladar a la Sagrera, on van veure les obres de la plataforma de l'AVE i de la futura estació.

La ministra va expressar a l'alcalde i al conseller la seva voluntat de complir amb Catalunya, emprenent els projectes que té sobre la taula, buscant el pacte amb les dues administracions. Els únics números que Pastor va donar a conèixer a Trias i a Recoder són les inversions del seu ministeri compromeses a Catalunya per l'anterior Govern, de les quals queden per pagar 5.748,5 milions d'euros. La major part d'aquests compromisos pendents se'ls endú el pla de millora de Rodalies, que s'havia de desplegar entre els anys 2008 i 2015 amb 4.000 milions i en el qual, avui en dia, queden per gastar 3.648 milions. A la Sagrera només s'hi han invertit 45 milions dels 720,5 previstos. L'ampliació de Sants espera la dotació de 260 milions. I l'acabament de la línia de l'AVE a França té 262 milions pendents de pagament.

El pla de xoc anunciat per Pastor per a Rodalies inclourà aspectes com el de la senyalització, que s'ha demostrat insuficient en alguns trams. Addicionalment, Renfe també posarà en marxa un pla de formació per als seus treballadors, especialment per als maquinistes.

Informació extreta del diari La Vanguardia de 14 de febrer de 2012.