logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

La ministra Pastor anuncia a Barcelona la creació d'un pla de formació per als maquinistes per evitar més accidents però no concreta quan es faran les obres promeses.

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha dit des de Barcelona que el govern espanyol farà les obres previstes per l'executiu de Zapatero per millorar la xarxa de Rodalies-Renfe, però no ha concretat quan. "No volem parlar de comprometre grans inversions que després no es paguen", ha dit en referència a l'anterior govern. Pastor ha xifrat en 5.748 els milions compromesos per milorar la xarxa i no executats. Bona part d'aquests diners (3.648 milions) formen part del pla de 4.000 milions anunciat per l'executiu de Zapatero. En tot cas, el govern espanyol prioritzarà la seguretat i mirarà d'executar com abans millor els 510 milions del Pla de Millora de la Seguretat (el pla forma part del pla general de Rodalies aprovat pel govern de Zapatero). Només se n'ha executat un 12%.

L'altra mesura més immediata serà la posada en marxa d'un pla específic de formació per al personal de Renfe per evitar més accidents. "La seguretat és el primer", ha dit la ministra. Foment també ha anunciat dues noves reunions de la comissió bilateral de seguiment de les inversions entre Foment i Generalitat. Les trobades es faran el 23 de febrer i el 9 de març.

Informació extreta del diari Ara de dilluns 13 de febrer de 2012