logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

L'objectiu de la iniciativa, impulsada pel RACC, és sensibilitzar els vianants perquè, abans de creuar un pas zebra, s'assegurin d'haver estat vistos pels conductors.

"Un de cada dos ferits greus en accident de trànsit anava a peu". Aquest és el tipus de missatges que aquest any es pintaran en els passos zebra més cèntrics de Manresa, tal com ja s'ha fet amb èxit en ciutats com Barcelona i Terrassa. Però també els conductors seran l'objecte d'una altra acció contra els atropellaments. I és que, de forma imminent, la Policia Local començarà a fer vigilància específica als passos de vianants amb una campanya "exhaustiva", segons el sergent de la Policia Local, Carles Muñoz.

En el cas concret de Manresa, un estudi comparatiu entre dotze ciutats i elaborat pel Servei Català de Trànsit indica que la capital del Bages és una de les que registra un major número d'atropellaments. Així, durant el 2009, es van registrar 79 atropellaments, 74 durant el 2010 i 76 al 2011. L'any passat, el 79% d'aquests accidents van causar ferides lleus, un 18% ferides greus i un 2% de les víctimes van morir. Amb aquest pla, Carles Muñoz, sergent de la Policia Local de Manresa i coordinador de la campanya, ha explicat que es pretén reduir "al màxim" aquestes xifres que, segons assegura, s'han convertit en un "problema" per a la ciutat.

L'estudi indica que les causes principals dels atropellaments acostumen a ser per conductors que s'aproximen als passos de vianants a una velocitat inadequada i no respecten la prioritat del pas dels vianants, conductors amb manca d'atenció a la circulació, vianants que irrompen a la via per un pas sense comprovar que ha estat vist o bé, vianants que travessen la via per un lloc no autoritzat.

El pla preveu una quarantena d'accions programades per la Policia Local. Així, dins les mesures imminents, els agents començaran a fer vigilància específica als passos de vianants i s'editarà un manual de recomanacions que es repartirà entre els conductors i vianants. A més, es milloraran aspectes de la via.

Informació extreta del diari Regió 7 de divendres 10 de febrer de 2012