logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

El cercador marca recorreguts i temps entre els llocs escollits

La companyia Sagalés ha bolcat tota la informació de les seves rutes, també dels serveis de bus urbà, i tots els horaris, a Google Maps. El cercador de recorreguts detalla com es poden completar els itineraris entre els dos punts que tria l'usuari en cotxe, a peu i també en transport públic. El fet que Sagalés hagi traslladat a Google tota la informació permet que el cercador inclogui entre les opcions d'itineraris les línies de la companyia detallant el codi de la línia que cal agafar, el nom de la parada, el recorregut exacte que fan i el temps d'espera si cal fer transbordament. També detalla si cal fer part del recorregut a peu. A més, a través d'Street View es pot visualitzar el lloc exacte on hi ha la parada.

Sagalés és una de les primeres companyies catalanes que gestionen línies interurbanes que incorpora la informació de les seves línies a Google. Això fa que Granollers i Mollet, juntament amb Vic o Manresa, siguin les primeres ciutats mitjanes que disposen d'aquest servei vinculat al transport urbà. Fins ara ho havia fet Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per les seves línies d'autobús, per al metro i les línies de tramvia. També l'empresa Tusal, que fa transports municipals a l'àrea del Barcelonès Nord.

Actualment, Google ja ha incorporat la pràctica totalitat dels serveis que fa Sagalés al Vallès Oriental i altres comarques com Osona, el Bages, el Berguedà i el Maresme. En un futur també s'incorporaran els canvis d'horaris i de recorreguts.

Informació extreta d'El 9 Nou de dilluns 6 de febrer de 2012