logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

La bonificació per als VAO és del 40%, que es pot sumar, en funció dels casos, a les de recurrència (30%) i vehicle de baixes emissions (30%).

El Departament de Territori i Sostenibilitat està aplicant, des de l’1 de gener, un nou model de descomptes a les autopistes de peatge de titularitat de la Generalitat amb l’objectiu de millorar la gestió de la mobilitat, alhora que fer-la més sostenible, en especial a les vies d’accés a la regió metropolitana de Barcelona.

El nou model incorpora l’aplicació de criteris globals i homogenis en els descomptes a les autopistes de titularitat de la Generalitat, els quals estan vinculats a la gestió de la mobilitat, l’eficiència i la sostenibilitat mediambiental. D’aquesta manera, introdueix criteris d’alta ocupació i de baixes emissions, així com de recurrència.

Aquest nou model s’està desplegant progressivament; des de l’1 de gener, s’apliquen descomptes per vehicle ecològic i per recurrència a la C-16, la C-32 i a la C-33. A partir d'avui, 1 de febrer, entra en funcionament el sistema de bonificacions per a vehicles d’alta ocupació a la C-32 (Castelldefels-Sitges-el Vendrell), C-32 (Montgat-Mataró-Palafolls) i la C-33 (Barcelona - Montmeló).

El descompte per vehicle d’alta ocupació és del 40%, que es pot acumular, segons els casos i els trams, al de vehicle ecològic (30%) i la de recurrència (30%). Aquestes reduccions abasten els vehicles lleugers en els desplaçaments de dilluns a divendres no festius i, per acollir-s’hi, els usuaris han d’efectuar el pagament amb teletac; en el cas dels vehicles ecològics, cal també acreditar la seva condició i donar-se d’alta mitjançant el portal www.ecoviat.cat.

Sistema provisional de control

Per tal de donar un millor servei als usuaris, l’aplicació del descompte per vehicle d’alta ocupació a la C-32 i C-33 s’ha avançat uns dos mesos respecte de l’inicialment previst. Provisionalment i mentre s’implanta un sistema més automatitzat, els vehicles que vulguin gaudir d’aquest descompte i disposin d’un sistema de pagament telemàtic (VIA T) hauran de realitzar el pagament en les vies de pagament manual que estiguin senyalitzades amb el logotip 3+ i informar el personal de la cabina. Aquest farà la comprovació i validació pertinents per tal que s’apliqui el descompte.

Finalment, cal indicar que al túnel de Vallvidrera ja s’aplica el descompte per als VAO i es preveu iniciar-ne l’aplicació el març vinent en les barreres de l’autopista C-16 Sant Cugat del Vallès-Terrassa-Manresa.

Informació extreta de la web www.gencat.cat