logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Els ajuntaments de les Franqueses, Cardedeu i Lliçà d'Amunt s'han afegit a la llista de municipis que retallen el serveis d'autobús urbà per reduir la despesa que els comporta. A la llista hi ha municipis com Santa Eulàlia, que ha suprimit el servei; Lliçà de Vall, que ho farà l'1 de febrer; Mollet, que ha eliminat el servei els diumenges; o Caldes, que ha suprimit una línia. 

Lliçà d'Amunt

L'Ajuntament preveu suprimir el servei d'autobús urbà durant el mes d'agost, quan hi ha menys passatgers. S'ha optat per aquesta solució en lloc de retallar el nombre d'expedicions, tot i que la retallada està pendent de concretar-se a partir de l'aprovació del pressupost. Les xifres diuen que el bus urbà de Lliçà és el segon més utilitzat entre les poblacions de 10.000 i 20.000 habitants de la segona corona metropolitana.

Cardedeu

A partir del 6 de febrer reduirà quatre expedicions diàries de l'autobús urbà (una al matí i tres al vespre) que, tot i la crisi, ha doblat el nombre de passatgers des del 2008. Va tancar el 2011 amb 55.805 passatgers i un creixement del 17,8%.

Les Franqueses del Vallès

Reduirà la despesa que representa l'autobús urbà a la meitat, i a la vegada, vol capgirar les xifres negatives de passatgers: l'any passat va tenir 7.812 usuaris, xifra que representa una caiguda del 45% respecte les dades del 2010.

L'Ajuntament posa en marxa un nou recorregut a partir de l'1 de febrer que potencia la connexió entre Bellavista i Corró d'Avall i entre Corró d'Avall i l'Hospital de Granollers. El servei d'autobús urbà es fusiona amb la línia interurbana que anava fins a Corró d'Amunt i Cànoves, que manté les tres expedicions diàries per sentit però que, a partir d'ara, es faran amb el mateix vehicle de les Franqueses. La reestructuració també afecta l'horari: el servei començarà a funcionar mitja hora més tard i se suprimeixen les tres expedicions del vespre.

Informació extreta del diari El 9 Nou de divendres 27 de gener de 2012.