logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat la suspensió temporal de les obres de prolongació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Terrassa i Sabadell (Vallès Occidental). El responsable del transport públic del Govern ha justificat la paralització d'aquestes obres per raons econòmiques. 

Recoder ha explicat que traspassaran el projecte a l'empresa pública Ifercat, que haurà d'estudiar la viabilitat econòmica d'aquesta ampliació, aconseguir acabar amb el deute acumulat en aquest projecte i, sobretot, garantir com es finança l'acabament d'aquestes dues línies de Ferrocarrils.

Mètodes de pagament diferit

Recoder ha fet aquest anunci durant la seva compareixença al Parlament per exposar els detalls del pressupost de Territori, que per al 2012 serà de 1.563 milions d'euros. El conseller ha advertit que el 40% d'aquesta quantitat ja està compromesa en pagaments ajornats com mètodes alemanys o peatges a l'ombra.

Si no es traspassés a Ifercat el pressupost de l'ampliació de Ferrocarrils, aquest percentatge pujaria fins al 51%. El conseller ha assegurat que malgrat aquests canvis no es modificarà el calendari d'acabament de l'ampliació, que en el cas de Sabadell serà el 2015, i en el de Terrassa, el 2013.

Informació extreta del diari El Periódico de 26 de gener de 2012