logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Els nous descomptes als peatges s'aplicaran a partir de febrer

Els turismes amb tres ocupants encara no tenen rebaixa a totes les vies però els ecològics i assidus sí.

L'activació dels descomptes per recurrència i per fer servir un cotxe ecològic es va anunciar el 19 de desembre passat i va començar l'1 de gener, coincidint amb la pujada del 5,4% de les tarifes. En el primer cas, el comptador es va posar a zero, és a dir, els que gaudien d'una bonificació del 100% al travessar, per exemple, el peatge de Mollet de Vallès, es van quedar sense amb l'arribada del 2012. És probable que alguns conductors encara no se n'hagin adonat perquè la factura del telepeatge no arriba fins a final de mes, tot i que Abertis assegura que ho ha comunicat als seus clients.

 

Ecoviat

A partir de 16 viatges mensuals, sempre que siguin de dilluns a divendres no festius, el turisme es beneficiarà d'un 30% de descompte. Una de les condicions indispensables és que disposi de ViaT. Així, els assidus de la C-32, C-33 o C-16 no han hagut d'efectuar cap tràmit per aconseguir la rebaixa. El que sí han hagut de tramitar documentación són els usuaris dels vehicles verds (gasolina, que emten per sota dels 120 grams per km o els de gasoil o biodièsel que ho fan per sota dels 108). Per aconseguir una rebaixa del 30% de l'import del peatge s'han hagut de donar d'alta a la web www.ecoviat.com.

 

Vehicles d'Alta Ocupació

Perquè tot el paquet de descomptes sigui plenament operatiu falta que s'apliqui el més generós dels descomptes a totes les autopistes afectades, els d'alta ocupació. De moment, la rebaixa del 40% només es porta a terme als túnels de Vallvidrera. La resta s'aplicaran a partir de febrer.

 

Informació extreta del diari El Periódico de 16 de gener de 2012.