logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Els usuaris podran consultar les condicions per gaudir dels descomptes, donar-se d’alta al sistema i aportar la documentació que acrediti el compliment dels requisits.

La Generalitat de Catalunya ha impulsat, dins del marc d’acords amb les concessionàries de peatge, un nou sistema de peatges que té com objectiu homogeneïtzar els descomptes a les autopistes de la seva titularitat, i definir bonificacions orientades a fomentar la mobilitat sostenible, potenciar l’estalvi energètic, minimitzar la contaminació i millorar la fluïdesa de la xarxa viària reduint la congestió dels accessos a la ciutat.

Aquest nou sistema inclou bonificacions del 40% per a vehicles amb tres o més ocupants, del 30% per a usuaris habituals (a Túnels de Vallvidrera fins al 20%) i del 30% per als vehicles amb baixes emissions de CO2.

Portal Ecoviat

Tabasa ha dissenyat aquesta plataforma, que persegueix la interoperatibilitat entre totes les concessionàries i facilita als clients de peatge l’accés als descomptes per baixa emissió.

En aquest portal, cal registrar el vehicle tot complimentant un formulari on es demanen dades de l’usuari, del vehicle i el número de ViaT, i aportar la documentació requerida per tal d’acreditar el compliment de condicions. Els requisits per tal de beneficiar-se del descompte són els següents:

- Tipus de vehicle: turisme
- Vehicles matriculats a qualsevol país membre de la Unió Europea.

- Pagament amb VIAT
- Aplicable als trajectes realitzats de dilluns a divendres no festius .

- Requeriments tècnics segons tipus de combustible:

Vehicles elèctrics, GLP, gas natural, hidrogen: tots.
Vehicles de gasoil i biodièsel : emissió de CO2 inferior a 108 gr/km.
Vehicles de benzina, bioetanol i resta de combustibles: emissió de CO2 inferior a 120 gr/km.

- Les vies on s’aplicarà són: C-16 Sant Cugat del Vallès-Terrasa-Manresa;C-32 Castelldefels-Sitges-el Vendrell; C-32 Montgat-Mataró-Palafolls (fins a la GI-600); C-32 (accés Alella); C-33 (accés Mollet del Vallès i barrera de la Llagosta; i Túnels de Vallvidrera,

Des del mateix portal, es pot adjuntar la documentació acreditativa:

• fitxa tècnica del vehicle o qualsevol certificat oficial emès pel fabricant que acrediti el nivell d’emissions del seu vehicle.
• permís de circulació.
• ITV en regla

Aquesta documentació també es podrà entregar personalment a l’oficina d’atenció al client dels Túnels de Vallvidrera.

• El registre i la documentació s’hauran d’actualitzar cada 4 anys.
• Aquest registre serà una base de dades compartida amb totes les concessionàries que apliquin el descompte per baixa emissió.

Una vegada verificada tota la documentació, l’usuari rebrà un correu electrònic autoritzant l’alta al registre i la data en què s’activarà el descompte. Un servei d’atenció al client atendrà totes les consultes, incidències i reclamacions.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
telf. 900 901 802

Informació extreta de la web https://www.gencat.cat