logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Les obres, que han finalitzat mig any abans del previst, han comptat amb un pressupost de 368,4 MEUR. L’Eix Diagonal té una longitud de 67 quilòmetres de longitud, dels quals ara han entrat en servei 28, tots de nova construcció.

El nou Eix connecta les principals infraestructures viàries que vertebren Catalunya de sud-oest a a nord-est com són la C-31, la C-32, l’AP-7, l’A-2, i l’Eix Transversal i permet millorar el trànsit de llarg recorregut –el temps de trajecte de Vilanova i la Geltrú a l’eix transversal a Manresa es calcula que serà de 45 minuts, gairebé la meitat respecte de la situació prèvia a les obres. D’altra banda, potenciarà les comunicacions intercomarcals i millora substancialment la mobilitat a l’entorn de les principals poblacions del recorregut. En paral·lel, l’Eix Diagonal obre noves possibilitats d’intercanvi econòmic.

Les obres per a configurar l’Eix Diagonal van començar el febrer de 2010 i han inclòs trams de nova construcció i trams que s’han recolzat en les carreteres C-15 i C-37 existents i que s’han adaptat a la funcionalitat del nou eix viari, en funció de les necessitats de cada tram. Les obres de l’Eix Diagonal han comptat amb un pressupost de 368,4 MEUR, que es finança mitjançant el sistema de concessió d’obra pública.

L’Eix ha entrat en funcionament en dues fases: el juliol passat van entrar en funcionament 38,7 quilòmetres, corresponents als trams Igualada - Castellfollit del Boix (nova construcció); Sant Salvador de Guardiola - Castellfollit del Boix i Igualada-Font-rubí (tasques d’adequació).

Ara, els trams que entren en servei i que culminen l’Eix Diagonal corresponen als extrems de l’actuació i són totalment de nova construcció. Sumen una longitud total de 28 quilòmetres, 13 dels quals tenen les característiques d’autovia. En concret, són els trams Vilanova i la Geltrú - Vilafranca del Penedès, Vilafranca del Penedès – Font-rubí i Sant Salvador de Guardiola – Manresa. Així, l’Eix Diagonal ha entrat en funcionament uns set mesos abans de l’inicialment previst.

Informació extreta de www.gencat.cat