logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Víctor Morlán i Lluís Recoder han admès el fracàs de Pla de Roadlies 2009-2015, el grau de compliment del qual voreja el 10%.

Les inversions fetes a la xarxa ferroviària van tornar a enfrontar Generalitat i Estat en l'última reunió de seguiment del pla de Rodalies abans de les eleccions del 20N.

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va criticar l'escàs nivell d'execució de les obres incloses en el pla vigent fins al 2015. Segons Recoder, entre les obres licitades i executades amb prou feines s'ha arribat al 10% dels 4.000 milions que el Ministeri de Foment es va comprometre a invertir. Per Recoder, la manca d'inversió per part de l'Estat en la xarxa de Rodalies de Catalunya no s'explica "per una falta de diners, sinó perquè les prioritats de Madrid són unes altres".

 

Al seu torn, el secretari de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, va aprofitar per dir que els càlculs fets per Recoder eren erronis. Va repetir que en els darrers 8 anys, la inversió de l'Estat a la xarxa catalana s'ha duplicat. Va destacar que és més important planificar que no pas licitar i executar com reclama Recoder.

 

Informació extreta del diari El Punt Avui de 15 d'octubre de 2011.