logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Presentades les ajudes de l’ICAEN per a la realització d’actuacions de mobilitat sostenible en matèria de transport

Per la convocatòria 2011 es preveu destinar 2,71 M€ a projectes de mobilitat i transport, el que suposa una reducció del 40% respecte l’any 2010.

Anualment l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) publica un paquet d’ajudes per a realitzar actuacions d’eficiència energètica en diversos àmbits com són l’edificació, la indústria, la cogeneració, el transport, l’agricultura i els serveis públics. Aquestes ajudes tenen diversos objectius: per una banda pretenen incentivar i prioritzar la inversió de les administracions i empreses en temes energètics i facilitar la realització d’inversions viables, però molt sovint no urgents. Per altra banda, també són una manera d’orientar les solucions més adients en cada sector de consum energètic.

Aquest mes de juliol s’ha presentat l’avenç del paquet d’ajudes que es publicaran aquest any 2011. En total es preveu destinar 24 M€ en ajudes, de les quals 2,73 M€ es destinaran al sector del transport i la mobilitat.

Respecte a les quanties de les ajudes de l’any 2010, això suposa una significativa reducció de quasi el 40% ja que l’any 2010 es van destinar 4,45 M€ en l’àmbit de la mobilitat i el transport. Està previst que el Decret de publicació de les subvencions surti el proper mes de setembre.Ajudes en l’àmbit del transport i la mobilitat.

Segons el primer avenç de les ajudes de l’any 2011, en l’àmbit del transport es subvencionaran 9 línies d’actuació:

TC1 – Plans de mobilitat urbana

TC2 – Estudis de viabilitat i actuacions pilot en el marc dels Plans de mobilitat urbana i Plans de desplaçament d’empresa

TC3 – Experiències pilot en Plans de Mobilitat del Vehicle Elèctric

TC4 – Estacions de recàrrega elèctrica per a vehicles matriculats

TC5 – Estacions de recàrrega de GNC/GLP per a vehicles matriculats

TC6 – Sistemes de bicicleta pública

TC7 – Incorporació de tecnologies de gestió energètica en flotes de transport per carretera, ja siguin de viatgers o de mercaderies

TR1 – Renovació del parc de vehicles tipus turisme

TR2 – Renovació del parc de vehicles i material mòbil industrial

Per a més informació cliqueu aquí