logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Petició al govern perquè acabi l'R8 amb més estacions

La solució més ràpida per millorar l'R8 és que el pressupost necessari surti del pla de Rodalies de Barcelona que està vigent fins al 2015 i té un compromís d'inversió per part del Ministeri de Foment de 4.000 milions d'euros.

El primer pas del PSC serà incloure les millores necessàries a l'ordre del dia de la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament. Es reclama que es construeixin les estacions de Santa Perpètua de Mogoda -només té les andanes- i Ripollet, i que s'optimitzi la de Barberà -a tocar del centre comercial Baricentro i que no és operativa.

Pel que fa a les connexions proposen que l'R8 enllaci amb l'R3 a l'alçada de Mollet-Santa Rosa, i amb l'R4 entre Ripollet i Cerdanyola. Una altra demanda socialista és l'increment de la freqüència de pas i que es completi el gir de la línia tant a Molins de Rei com a La Llagosta perquè es converteixi en una autèntica anella ferroviària. L'última petició és que l'R8 formi part, parcialment, de la línia orbital entre Vilanova i la Geltrú i Mataró.

Informació extreta del diari El Punt de 5 de juliol de 2011.