logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Image Nota de premsa AMTU
3 de desembre de 2010

Avui divendres 3 de desembre, a les 12 h, al Castell – Sala dels Cups (c. Major, 3), a Vacarisses s'ha reunit l’Assemblea General de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU).

L’alcalde de Vacarisses, Carles Canongia, ha donat la benvinguda a l’acte, i ha destacat que “gràcies a l'ajut de l'AMTU i de la Generalitat hem aconseguit una subvenció del 50% en la despesa de transport públic”. El president de l’AMTU i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha obert l’assemblea amb un discurs on ha volgut remarcar la feina feta per la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques amb qui, ha dit “sempre hi ha hagut una bona interlocució, amb persones que coneixen bé el territori i que entenen molt bé el que expliquem, la necessitat de reclamar millores en el transport Públic de la 2a Corona Metropolitana”. Josep Mayoral també ha enumerat les principals notícies que s'han produït en termes de mobilitat, com són l'entrada del municipis de l'AMTU en el contracte-programa; l'aprovació del Pla de Transports de Viatgers de Catalunya i del Pla de Mobilitat; el desenvolupament del Pla Territorial de la Regió Metropolitana; el traspàs de Rodalies de Renfe, l'impuls a la Línia Orbital Ferroviària i l'ampliació del Sistema Tarifari Integrat al Bages i l'Anoia, entre d'altres. Així mateix, ha dit que “l'AMTU ha esdevingut punt de referència en el debat sobre transport públic, i ara comença una nova etapa, durant la qual es necessita que, més que mai, remem tots en la mateixa direcció”.

assemblearedLa cloenda ha anat a càrrec del conseller en funcions de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal. Durant la seva intervenció ha descrit el seu 7 anys de govern com a “molt fructífers, durant els quals la mobilitat s'ha convertit en el centre del debat i s'ha concebut com una política social”. Tot i això ha reconegut que “no n'hi ha prou i s'ha d'anar més enllà, seguint considerant les polítiques de mobilitat com un tema de prioritat màxima”.

Entre els punts més destacats de l’ordre del dia hi ha hagut la presentació del Programa d’Actuació 2011 de l’AMTU. L’any vinent l'AMTU farà dos estudis referents a “10 anys d'integració tarifària” i “Com estalviar en la gestió del Transport Públic Urbà”. També realitzarà la 3a enquesta de Mobilitat Interurbana a l'àmbit AMTU i la 1a enquesta de valoració dels serveis AMTU als seus associats.

L'any 2011 es difondrà el projecte “La gent gran usa el transport públic” entre els col·lectius interessats, i es durà a terme en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit Terrestre (DGTT) el projecte “Conversió de les estacions i parades dels serveis urbans i interurbans en mini-hubs locals”. Com a novetat destacada hi ha l'establiment els premis AMTU, destinats a projectes de final de carrera que millorin la prestació dels serveis de transport públic.

L'AMTU continuarà l'any 2010 gestionant la targeta T-12, participant en les conferències de l'European Conference on Mobility Managament i a l'European Transport Conference, entre d'altres, i organitzarà la 7a Jornada AMTU a Sant Cugat del Vallès el mes de març, que comptarà amb la presència de ponents internacionals que explicaran experiències innovadores en matèria de mobilitat.

A més, es seguiran de prop durant l’any vinent els grans projectes de mobilitat, entre els quals hi ha la Línia Ferroviària Orbital i el desdoblament de la línia R-3 en el tram Montcada-Vic, fent les aportacions que consideri necessàries per al desenvolupament adequat d’aquestes infraestructures i d’acord amb les necessitats dels municipis.

Recordem que l’AMTU té actualment 70 entitats adherides, de les quals 67 són municipis i 3 Consells Comarcals (Vallès Occidental, Alt Penedès i Garraf) amb una població representada de 1.93 Mhab i 44,2 milions de viatgers.

Granollers, 3 de desembre de 2010