logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

ImageNota de premsa AMTU

7 de juliol de 2010

El DPTOP, l’ATM i l’AMTU han subscrit avui un conveni de col·laboració per donar continuïtat fins al 2014 als ajuts que promou el Govern per a la millora del transport públic col.lectiu urbà dels municipis associats a l’AMTU dins la Regió Metropolitana de Barcelona. Així, es renova el conveni subscrit el 2006 mitjançant el qual el Govern ja ha invertit 23 MEUR en la millora de l’oferta de transport públic urbà en un total de 61 municipis associats a l’AMTU. Aquests ajuts han permès la modernització, millora i ampliació de la prestació dels serveis urbans.

El secretari per a la Mobilitat del DPTOP, Manel Nadal, el director general de l’ATM de l’Àrea de Barcelona, Ramón Seró, i el president de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà de la segona corona metropolitana de Barcelona (AMTU), Josep Mayoral, han signat avui un conveni de col·laboració per renovar fins al 2014 la línia d’ajuts que el Govern atorga amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’oferta de serveis de transport públic en l’àmbit urbà, d’acord amb les necessitats dels viatgers.

L’acord que avui subscriuen les tres parts dóna continuïtat al conveni que ja van signar el 2006, en virtut del qual el Govern ha invertit des de llavors 23 M€ en diferents actuacions per a millorar l’oferta i la qualitat dels serveis urbans de transport públic col·lectiu. Les subvencions distribuïdes en els darrers anys han estat les següents:

APORTACIONS ATORGADES A MUNICIPIS AMTU (M€)

2007: 2,41; 2008: 6,63; 2009: 6,9; 2010 6,95

Mitjançant aquestes subvencions s’ha dut a terme la creació de 15 noves línies d’autobús urbà, l’adquisició de 93 vehicles nous, la realització de 1,71 milions de quilòmetres útils més, i l’augment de 2,57 milions de viatges, els quals representen un increment del 6,93% en el nombre de viatges.

Promoció del transport públic


L’AMTU és una associació de municipis lliurement adherits a la mateixa que té per objecte l’enaltiment i la promoció del transport públic urbà de les seves ciutats, i de la mobilitat en general de la regió metropolitana de Barcelona. Actualment, l’AMTU representa a una població servida pels serveis de transport públic d’1,88 milions d’habitants, amb 44,9 milions de viatgers urbans transportats.

Granollers, 7 de juliol de 2010