logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003


ImageNota de premsa AMTU

28 de novembre de 2008

 

El director general de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya ho ha anunciat en el marc de la 7a Assemblea AMTU.


Avui divendres 28 de novembre, a les 12 h, a l’Auditori del Parc Tecnològic de Vallès de Cerdanyola del Vallès s’ha reunit l’Assemblea General de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). El director general de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Manel Villalante, ha explicat durant la seva intervenció que d’acord amb una de les peticions de l’AMTU, per al primer trimestre de l’any 2009 està prevista la redacció de l’estudi informatiu de la Línia Orbital Ferroviària, que ha d’unir Vilanova i la Geltrú i Mataró. Aquest era un dels objectius de l’AMTU per al proper any, tal com ha destacat el seu president Josep Mayoral, que ha remarcat que “seguirem insistint perquè sigui possible, l’any 2010, el projecte executiu d’aquesta línia”. En aquest sentit, l’AMTU també seguirà de prop el projecte de desdoblament de la línia Montcada-Vic, el Pla de Rodalies de RENFE i el Pla Director d’Infraestructures, fent les aportacions que des dels municipis es considerin necessàries.


Entre els punts més destacats de l’ordre del dia hi ha hagut la presentació del Programa d’Actuació 2009. L’any vinent es realitzarà la 2a Enquesta de Mobilitat Interurbana a l’àmbit AMTU, amb l’objectiu d’obtenir, com ja es va fer amb la 1a enquesta l’any passat, informació sobre la mobilitat interubana dels habitants de l’àmbit AMTU amb les seves principals destinacions i motius dels viatges. A més, durant el 2009 s’iniciarà a 45 aules de primària el mòdul escolar “Viatjo amb tu”, el programa d’educació per a la promoció del transport urbà; i s’organitzarà la 5a Jornada AMTU a Vic el 4 de març de 2009, que comptarà amb la presència de ponents internacionals que explicaran experiències innovadores en matèria de mobilitat.


Entre els nous projectes per al 2009 també hi ha a la creació del router “Vull anar”. Es tracta d’un aplicatiu que s’instal·larà a la pàgina web de l’AMTU i que donarà informació de preus, horaris i recorreguts a totes aquelles persones que visquin en algun dels 184 municipis de l’àmbit AMTU i que vulguin traslladar-se amb transport públic a qualsevol facultat de les universitats de la regió metropolitana de Barcelona. També, en el decurs del 2009, es redactarà un manual (vademècum) recopilatori de conceptes de mobilitat pensat per a facilitar la feina dels tècnics municipals de mobilitat.


Us recordem que, actualment, l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) té 63 ajuntaments adherits (Abrera, Alella, Argentona, Barberà del Vallès, Bigues i Riells, Blanes, Cabrera de Mar, Caldes de Montbui, Calella, Cardedeu, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, El Masnou, El Papiol, Esparreguera, Granollers, Igualada, La Pobla de Claramunt, la Roca del Vallès, l’Ametlla del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Malgrat de Mar, Manresa, Martorell, Matadepera, Mataró, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Vicenç dels Horts, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Santa Perpètua de la Mogoda, Sant Quirze del Vallès, Sitges, Teià, Terrassa, Torrelles de Llobregat, Vacarisses, Valldoreix, Vallirana, Vic, Viladecavalls, Vilafranca del Penedès, Vilanova del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Vilassar de Mar) i 4 Consells Comarcals (Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental). Representa a una població de 1’67 milions d’habitants i 43’7 milions de viatgers, i entre els seus objectius hi ha la promoció i impuls del transport públic urbà de les ciutats adherides i de la mobilitat en general de la regió metropolitana de Barcelona.


Han assistit a l’assemblea una cinquantena de representants dels ajuntaments adherits a l’AMTU, entre els quals hi ha els alcaldes de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve; de Vilanova i la Geltrú, Ignasi Elena; de Parets del Vallès, Joan Seguer; de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón; de Santa Eulàlia de Ronçana, Enric Barbany, la presidenta de l’EMD Valldoreix, Montserrat Turú; i el President del Consell Comarcal del Garraf i alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco.


Granollers, 25 de novembre de 2008

 

 

RODA DE PREMSA

{mosimage} 

 

 

RECULL DE PREMSA