logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

 

ImageNota de premsa AMTU

5 d'octubre de 2007


Aquest migdia ha tingut lloc a Vilafranca del Penedès l’Assemblea General de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). Un dels principals punts que s’han tractat ha estat la reelecció de Josep Mayoral, alcalde de Granollers,  com a president de l’AMTU, i la vicepresidència ha recaigut en Lluïsa Melgares, regidora de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Terrassa. També s’han aprovat els nous membres del Comitè Executiu, que passen de 12 a 16 municipis. Són: Terrassa, Sabadell, Mataró, Granollers, Cerdanyola, Mollet, Sant Cugat, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Vilassar de Mar, Martorell, Vic, Lliçà d’Amunt, Caldes de Montbui, Sitges i Vilafranca del Penedès.

 

Un altre dels punts de l’ordre del dia ha estat la presentació del Programa d’Actuació 2008 de l’AMTU. La consolidació de l’AMTU passa per continuar amb l’adhesió de municipis amb transport públic i l’ampliació dels serveis d’assessoria tècnica als municipis associats. Entre els projectes de futur hi ha l’endegar dos projectes propis, com són el Projecte de Xarxa local d’oficines d’informació de mobilitat, i el Projecte Educactiu d’Ús del Transport Públic per a les escoles de primària. També cal destacar la realització de la 4a jornada tècnica el proper mes de març, el seguiment i intervenció en els projectes d’infraestructures que portin a terme la Generalitat, l’Estat i l’ATM, i l’elaboració d’estudis i propostes relacionades amb temes de mobilitat, entre d’altres qüestions.

 

El president de l’AMTU, Josep Mayoral, ha explicat la importància de desplegar el conveni signat el passat mes de juliol amb la Generalitat de Catalunya i que suposarà una inversió del govern de 28 M€ fins al 2010 per al  transport públic dels municipis AMTU.  Mayoral també ha fet referència a la “necessitat que el món local sigui un element central en la reflexió sobre la mobilitat del conjunt del país” i ha recalcat l’objectiu d’equiparar el finançament que reben els municipis de la 1a corona metropolitana amb els de la segona.

 

La cloenda de l’Assemblea ha anat a càrrec de Manel Villalante, director general de Transport Terrestre de la Generalitat, que ha volgut remarcar el paper de l’AMTU com a interlocutora del món local amb l’administració i la “necessitat de que el país funcioni en xarxa”. En la seva intervenció ha parlat de la integració tarifària de tota Catalunya l’any 2012 i del Pla de Transport de Viatgers,  que es presentarà a finals d’aquest any.

 

Recordem que l’AMTU té actualment 54 municipis adherits, i representa un total de 1,6 milions d’habitants, amb 41 milions de viatges realitzats.

 

Granollers, 5 d'octubre de 2007