logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

 

ImageNota de premsa AMTU

17 de setembre de 2007

El Secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, s’ha reunit aquesta tarda amb el president de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, juntament amb d’altres alcaldes de la 2a corona metropolitana per parlar sobre l’estat general de les infraestructures i establir criteris de coordinació davant de futures actuacions en matèria ferroviària en l’àmbit AMTU.

En concret, un cop finalitzada la reunió Víctor Morlán ha expressat la seva voluntat de reunir-se un cop al mes amb els alcaldes dels municipis AMTU per tal d’escoltar les seves peticions en matèria de mobilitat i treballar conjuntament en el Pla d’Infraestructures de Rodalies. Josep Mayoral ha destacat la importància que té el fet que els ajuntaments puguin ser interlocutors en el seu territori amb les administracions de l’Estat i la Generalitat. Segons Mayoral “aquesta reunió palesa la voluntat conjunta d’atendre la proximitat des del Ministeri de Foment, i des dels ajuntaments volem contribuir a formar voluntats en la política de mobilitat de la regió”.

Aquesta trobada ha servit per establir un criteri i un mètode de treball que per mitjà de reunions periòdiques anirà concretant les possibles accions a realitzar en matèria de mobilitat. Víctor Morlán ha explicat les actuacions que està duent a terme actualment el Ministeri de Foment i ha reiterat la seva voluntat de treballar de manera conjunta amb tots els agents implicats per tal de milllorar les infraestructures existents actualment.

Actualment l’AMTU té 54 municipis adherits i representa a una població de més de 1,6 milions d’habitants. Amb aquesta trobada ha reafirmat la seva capacitat com a interlocutora amb les administracions públiques i com a plataforma conjunta de treball en matèria de transport públic dels ajuntaments de la 2a corona metropolitana.

A la reunió d’avui hi ha assitit també Joan Rangel, delegat del Govern a Catalunya; Montse  Garcia, subdelegada del Govern a Catalunya; Jordi Prat, delegat per a la Coordinació d’Actuacions Ferroviàries en l’àmbit metropolità de Barcelona i els alcaldes de Manresa, Josep Camprubí; de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena; de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve; de Sabadell, Manel Bustos; de Vic, Josep Maria Vila Abadal; i de Mataró, Joan Antoni Barón. En representació de Terrassa hi ha assistit el 1r tinent d’alcalde Jordi Labòria.

Granollers, 17 de setembre de 2007