logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Image Nota de premsa AMTU
17 de gener de 2008

L’objectiu és poder estudiar bones pràctiques de mobilitat que siguin aplicables a les poblacions AMTU.

Aquesta setmana, diversos membres de l’Agrupació de Muncipis amb Transport Urbà i de l’ATM, juntament amb responsables de mobilitat dels ajuntaments de Granollers, Sant Cugat i Terrassa i diversos tècnics relacionats amb el transport han visitat les ciutats de Graz i Frankfurt per fixar-se en el seu model de mobilitat.

Un dels objectius del viatge era visitar les oficines de mobilitat d’ambdues ciutats. Entre les principals funcions d’aquests oficines hi ha la de proporcionar tota mena d’informació als ciutadans relacionada amb transport públic urbà i interurbà, així com la venda de bitllets i la confecció de rutes per anar d’un punt a un altre.

L’educació en matèria de mobilitat també ha estat un dels punts destacats d’aquest viatge. A Graz els van presentar el programa educatiu escolar d’entrenament amb bicicleta a trànsit real, mentre que a Frankfurt van participar juntament amb alumnes d’una escola en una classe de mobilitat teòrico-pràctica realitzada en un autobús de transport urbà.

També han pogut visitar un pàrquing cobert exclusiu per a bicicletes ubicat a l’estació central de trens de Graz i un model de Park & Ride ubicat a les afores d’aquesta ciutat amb un model de finançament mixt públic-privat.

L’AMTU ha obert la licitació de tres concursos per a l’elaboració d’un  “Programa d’educació per a la mobilitat en transport públics”; d’un estudi sobre la viabilitat de les oficines de mobilitat i un darrer estudi sobre l’avaluació dels sistemes tramviaris. L’objectiu d’aquest viatge era veure models ja implantats en d’altres ciutats que siguin aplicables a l’àmbit AMTU.

Granollers, 17 de gener de 2008