logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

La nova proposta de mobilitat del municipi contempla una modificació del servei del bus urbà i també s'iniciarà un nou servei de transport a demanda  

1 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles i l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) han presentat una nova proposta de mobilitat amb l'objectiu de donar resposta a les demandes socials i oferir un servei que permeti a la ciutadania de tots els barris de Sant Fost moure's pel municipi.

En primer lloc, a partir del 4 d'octubre l'Albus - el servei d'autobús urbà de Sant Fost- amplia el seu recorregut, i a més de donar servei als barris actuals, també arribarà als barris de Can Calet i Can Boc. D’aquesta manera, el servei de bus arribarà a tot el municipi. Això comportarà una modificació de l'horari i també del recorregut. A més, el servei passarà a ser dinàmic, amb rutes curtes i llargues. 

Aquesta proposta, realitzada amb el suport tècnic de l'AMTU, millorarà l'eficiència del servei de bus, que passarà a estar disponible durant el mes d'agost i inclourà un aparell de localització de l'Albus per seguir en temps real el seu recorregut. També s'optimitzaran els horaris, es guanyaran dues freqüències més, i es reduirà el cost anual del servei.

A més, aprofitant l'expertesa de l'AMTU, s'ha començat a treballar en un nou servei de Transport a Demanda que complementarà els serveis de l'Albus i les línies interurbanes 360 i 361 als barris de Mas Llombart, Mas Corts i La Conreria, per tal de millorar la mobilitat al nucli urbà i als principals serveis del poble. El nou servei TAD, que estarà disponible a principi de 2022,  es podrà sol·licitar tant per telèfon com per l'app Flexitransport. L'Ajuntament subvencionarà part del cost, de manera que per als ciutadans tindrà un preu d'1,5€/viatge per persona.